Aktier: Positiv stemning tager til med WDH i fokus

Den positive stemning på det danske aktiemarked har taget til hen over formiddagen tirsdag, hvor særligt regnskabsaktuelle William Demant har været i fokus.

Ved middagstid ligger det danske eliteindeks, C20 Cap, 1,2 pct. højere i 1006,71. De positive takter kommer blandt andet i kølvandet af svage PMI-tal fra Kina, og den gode stemning på markederne skyldes en forventning om økonomisk stimulans i både Kina og Europa, vurder Martin Munk, senior aktierådgiver i Jyske Bank.

- Der er en forventning om, at vi får noget stimulans til økonomien fra centralt hold - både i Europa og Kina. Der er specielt meget fokus på Den Europæiske Centralbanks rentemøde i marts. Den retorik, Mario Draghi (chef for Den Europæiske Centralbank, red.) har været ude med, tyder på, at der kommer mere til markedet for at hjælpe økonomien på vej. Det er noget, der driver den positive stemning, siger han til Ritzau Finans.

Også udviklingen i olieprisen har været gunstig de seneste par dage, og det kan være med til at understøtte den gode stemning på aktiemarkederne.

NY LANCERING FRA WILLIAM DEMANT

Høreapparatsproducenten William Demant var klar med regnskab tirsdag formiddag. Selskabet har lovende forventninger til 2016 - og samtidig har selskabet lanceret et nyt produkt. Og det er sød musik i investorerne ører, der sender aktien op med 1,2 pct. til 604 kr., og William Demant-aktien ligger sig dermed i midten af eliteindekset.

William Demant er klar med en produktplatform baseret på den trådløse teknologi 2,4 GHz i slutningen af andet kvartal. Dermed er vejen banet for lanceringen af selskabets længe ventede dual chip-høreapparat, der bygger på den trådløse teknologi, og som selskabet allerede sidste år afslørede, at det ville lancere i løbet af 2016.

Pandora-aktien stryger helt til tops i eliteindekset ved middagstid med en stigning på 2,8 pct. til 893,50 kr. Det sker i kølvandet af, at Signet Jewelers, der forhandler Pandoras smykker via den amerikanske smykkekæde Jared, mandag kom med foreløbige tal for salget i fjerde kvartal, og de landede i den høje ende af forventningerne.

Mærsk-aktierne har placeret sig i bunden af indekset, og B-aktien falder 1,3 pct. til 8920 kr. i et ellers grønt marked. Ifølge Martin Munk kan det skyldes, at aktierne de seneste dage har haft en positiv udvikling på markedet.

- Stigningen i olieprisen burde understøtte udviklingen i aktien. Det ser lidt underligt ud, men det skyldes nok den positive performance aktien har vist de seneste par dage, siger han.

Carlsberg retter sig efter et fald fra morgenstunden. Bryggerikoncernen har fået nedjusteret anbefalingen af aktien af analytikerne hos den schweiziske storbank UBS. Anbefalingen lyder nu på "sælg" fra tidligere "neutral", skriver Bloomberg News. Bryggeri-aktien stiger med 1 pct. til 599,50 kr.

SAS STIGER PÅ OPGIVET KARTELSAG

Luftfartsselskabet SAS glæde sig over, at EU-Kommissionen har givet sig i en kartelsag mod SAS Cargo, der vil få en bøde på 70,2 mio. euro retur fra myndighederne i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Det meddelte selskabet efter børslukningen mandag.

SAS stiger med 6 pct. 19,40 kr.

Københavns Lufthavne var også klar med regnskab tirsdag formiddag, og selskabet forventer en pæn resultatfremgang i 2016. I 2015 satte selskabet passagerrekord for femte år i træk. Omsætningen steg 5 pct. til 4.061,9 mio. kr., og driftsoverskuddet (EBIT) løftede sig fra 1461 mio. kr. til 1584 mio. kr.

Københavns Lufthavne stiger efter regnskabet 1,4 pct. til 3750 kr.

Royal Unibrew, der først kommer med regnskab efter børslukketid, stiger med 1 pct. til 283,70 kr.

VESTAS KØBER SERVICEUDBYDER

Vestas stiger tirsdag 2 pct. til 473,90 kr. efter at have fået løftet kursmålet til 470 kr. fra 450 kr. af storbanken HSBC. Anbefalingen er uændret "hold".

Vestas har i øvrigt gennemført købet af den tyske serviceudbyder Availon, efter at de nødvendige godkendelser fra alle relevante myndigheder er indhentet. Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

Availon vil derfor fra dags dato være inkluderet i Vestas' regnskaber. Købet var dog allerede inkluderet i forventningerne til 2016, som derfor fastholdes, fortæller Vestas. Vestas har betalt 88 mio. euro, svarende til omkring 657 mio. kr., for at erhverve Availon på gældsfri basis.

ONXEO SÆTTER VALIDIVE PÅ HOLD

Onxeo stiger tirsdag 3,7 pct. til 22,20 kr., efter selskabet har købt det lille privatejede biotekselskab DNA Therapeutics for 1,7 mio. euro i aktier. Desuden oplyser selskabet, at det har sat udviklingen af Validive på hold, indtil der er fundet en partner.

Det sker, efter at drøftelser med lægemiddelmyndighederne har blotlagt, at det er nødvendigt at gennemføre to kliniske fase 3-studier for at få midlet godkendt i USA. Mandag i årsregnskabet oplyste Onxeo ellers, at det forberedte fase 3-studier med Validive, der var beregnet på behandling af oral mucositis, der er en inflammationstilstand i mundslimhinden, som kan ramme hoved- og halskræftpatienter efter eksempelvis strålebehandling.

Veloxis har ansat Alastair McEwan som ny driftsdirektør. Han erstatter John Weinberg, som er trådt tilbage. Aktien i selskabet stiger med 0,6 pct. til 1,78 kr.

Og så har Dantherm forlænget en optionsaftale om frasalget af forretningssegmentet Telecom til 9. marts 2016. Samtidig udskyder selskabet offentliggørelsen af sit årsregnskab for 2015 til 29. marts fra 18. marts.

Dantherm stiger med 3,5 pct. til 4,10 kr.