Aktier: Positiv stemning ser ud til at løfte danske aktier

En fornyet optimisme prægede de amerikanske aktiemarkeder onsdag eftermiddag og aften efter indledende fald, og den mere positive stemning kan komme til at smitte af på de danske aktier torsdag.

I Asien er der også fremgang torsdag morgen, hvor de amerikanske aktiefutures samtidig ligger i plus. Der er ikke de store selskabsnyheder fra morgenstunden, men både Nordea og Mærsk kan komme i fokus efter analytikerændringer.

C25 Cap-indekset lukkede onsdag i det laveste niveau i otte uger efter et fald på 1,7 pct. til 1092,03.

Nordea har fået skåret kursmålet af finanshuset J.P. Morgan til 66,46 kr. fra tidligere 71,55 kr. Anbefalingen blev der ikke pillet ved, da den fortsat er neutral, skriver Bloomberg News.

Storbankens aktie faldt 1,1 pct. til 61,82 kr. onsdag.

A.P. Møller-Mærsk har fået sænket kursmålet af britiske Barclays til 9800 kr. fra 10.900 kr., mens anbefalingen »ligevægt« bliver gentaget.

Der er også andre nyheder, der potentielt kan komme til at præge aktiens udvikling torsdag. Den første er udsigterne og frygten for en handelskrig mellem Kina og USA, efter at Kina som gengældelse onsdag varslede toldtakster på en lang række amerikanske varer. De varslede toldtakster vil dog ikke træde i kraft foreløbig.

Derudover skriver Berlingske Business, at salget af borerigvirksomheden Maersk Drilling er løbet ind i problemer. Ifølge en kilde har det været svært at gennemføre et joint venture i så stor en transaktion. Derfor vil ledelsen måske ty til andre muligheder, for eksempel en børsnotering eller at det familiekontrollerede A.P. Møller Holdning overtager en del af selskabet.

Mærsks B-aktie faldt 0,9 pct. til 9216 kr. onsdag.

I løbet af dagen får enzymkoncernen Novozymes konkurrentnyt fra amerikanske Monsanto, der før amerikansk børstid leverer regnskab for andet kvartal. Novozymes aktie faldt 2,9 pct. til 301 kr. onsdag.

Vestas var i negativt fokus onsdag. Det skyldtes til dels, at der fragik et udbytte på 9,23 kr. per aktie, og ligeledes var der fokus på meldinger på generalforsamlingen om, at højere stålpriser og en svingende dollar kan blive en udfordring.

Aktien faldt 4,9 pct. til 422,40 kr. onsdag.

Der er ingen ventede selskabsnyheder eller regnskaber i kalenderen torsdag, men fredag er Bang & Olufsen klar med regnskabstal for tredje kvartal. Torsdag er det dermed sidste chance for at positionere sig op til regnskabet.

For hele regnskabsåret venter selskabet Bang & Olufsen i 2017/2018 en omsætningsvækst på 10 pct. og et EBITDAC-resultat i niveauet 8-10 pct.

B&O-aktien steg 2,2 pct. til 156 kr.

/ritzau/FINANS