Aktier: Positiv stemning fra handelsstart - især i Dow Jones

Stemningen er særlig positiv blandt de tunge amerikanske aktier i Dow Jones-indekset fra handelsstart tirsdag eftermiddag. Indekset stiger 0,7 pct. efter de første handler med post-it selskabet 3M og Caterpillar som særlig trækkraft.

Men stemningen er generelt til den positive side med en stigning i S&P 500-indeksetpå 0,2 pct. og et tilsvarende plus for Nasdaq-indekset.

Flere end 100 amerikanske børsnoterede selskaber er regnskabsaktuelle tirsdag - før markedsåbning eller efter lukning. Og en håndfuld af de større har allerede fremlagt tal.

Bilproducenten General Motors præsenterede en indtjening per aktie på 1,32 dollar mod en forventning i markedet på 1,11 dollar ifølge Bloomberg News. Aktien løftes 3,3 pct. i den indledende handel.

Kollegaen Fiat Chrysler fulgte trop med et driftsoverskud på 1,76 mia. euro i tredje kvartal mod analytikernes forventninger om et plus på 1,67 mia. euro, og aktien stiger 3,8 pct. i de første handler.

Biotekselskabet Biogen toppede også forventningerne med et overskud per aktie på 6,31 dollar mod de ventede 5,73 dollar, men bød samtidig på en salgsskuffelse. Aktien er faldet 4,6 pct. kort efter handelsstart.

Branchekollegaen Eli Lilly, som går Novo Nordisk i bedene inden for diabetesbehandling, præsenterede i sit tredje kvartal et overskud på 1,05 dollar per aktie mod et ventet overskud på 1,03 dollar per aktie, men aktien ligger 0,1 pct. lavere kort efter åbningen.

Caterpillar, der er branchekollega med FLSmidth, præsterede et ordinært overskud på 1,95 dollar per aktie i sit tredje kvartal, mens analytikerne blot havde ventet 1,25 dollar per aktie, og belønningen er en stigning på 5,1 pct. til en start.

3M har også aflagt regnskab med et overskud per aktie på 2,33 dollar mod et ventet overskud på 2,21 dollar per aktie, som er bliver 5,1 pct. mere værd fra handelsstart.

Også McDonanld's overraskede positivt hos analytikerne med forventninger for fastfood. Kædens salg steg 4,1 pct. i USA, mens analytikerne hvad ventet en vækst på 3,4 pct. Men for hele kæden var salget stor set som ventet, og aktien regerer med et plus på 1,3 pct. til en begyndelse.

Andre større bejlere til handlernes opmærksomhed i tirsdagens handel er United Technologies, AT&T, Lockheed Martin og Texas Instruments, der ligeledes alle har regnskaber på tapetet.

/ritzau/FINANS