Aktier: Positiv start trods fald i Honeywell og Oracle

De amerikanske aktiebørser er fredag åbnet med beherskede stigninger og fortsætter dermed umiddelbart den senere tids fremgang, der foreløbigt kulminerede med rekorder i de store indeks tirsdag - før den amerikanske centralbank med sin renteprognose foreløbigt afsporede rekordstimen.

Læs mere
Fold sammen

 

Efter fem minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. højere i 2266,81, hvilket bringer det inden for rækkevidde af tirsdagens lukkerekord på 2271,72 - før markedet onsdag umiddelbart dykkede på centralbankens signaler om tre yderligere renteforhøjelser i 2017.

Dow Jones med de store traditionelle industriselskaber stiger fra åbningen 0,3 pct. til 19.903,42, og Nasdaq-indekset ligger 0,3 pct. højere i 5472,65.

Fra åbningen er der fokus på industrikonglomeratet Honeywell, som er åbnet 1,1 pct. lavere, efter at det har meldt forventninger ud for 2017. Her venter selskabet, der blandt andet fremstiller rumfartsprodukter, sikkerhedssystemer og elektronik, et overskud per aktie på 6,85-7,10 dollar.

Til sammenligning estimerer analytikerne ifølge Bloomberg News et overskud på 7,09 dollar per aktie næste år, og dermed skal det meste tilsyneladende gå Honeywells vej, hvis selskabet skal formå at leve op til forventningerne i aktiemarkedet.

Investorerne sælger ligeledes ud af aktien i Oracle efter softwareproducentens regnskab, der kom efter børslukketid torsdag.

Selskabet, der får halvdelen af sin omsætning uden for USA, mærker allerede nu effekten af en stærk dollar på selskabets bundlinje. Overskuddet per aktie lå dog over analytikernes forventning.

I den indledende handel falder aktien 3,1 pct.

/ritzau/FINANS