Aktier: Positiv start på Wall Street - restaurantkæde stiger

De amerikanske aktiebørser er tirsdag åbnet med beherskede stigninger i de store indeks. På enkeltaktier er der særlig fokus på restaurantkæden Darden Restaurants, som efter et nydeligt kvartalsregnskab får behørig belønning af investorerne.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks ligger efter fem minutters handel 0,2 pct. højere, efter at det mandag startede ugen med at falde 0,3 pct. De tunge aktier i Dow Jones stiger 0,2 pct., og Nasdaq-indekset kravler 0,3 pct. op fra børsåbningen.

Restaurantkæden Darden Restaurants, der blandt andet ejer kæderne Olive Garden og Longhorn Steakhouse, kom før børsåbningen med regnskab for første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Det skuffede en smule på salget, mens indtjeningen til gengæld var bedre end ventet.

Det sammenlignelige salg steg med 1,3 pct., hvor analytikerne havde estimeret en vækst på 1,4 pct. ifølge Bloomberg News. Den justerede indtjening per aktie er opgjort til 88 cent mod ventet 82 cent.

Investorerne tager positivt imod nyhederne og handler fra start aktien 3 pct. højere end mandagens slutnotering.

Dagen er blottet for amerikanske nøgletal, mens investorerne onsdag kan se frem til den månedlige private beskæftigelsesrapport fra ADP og tal for udviklingen i de amerikanske fabriksordrer.

Markedsdeltagerne kan så småt også begynde at forberede sig på en ny regnskabssæson med tal for tredje kvartal. I næste uge er der uofficiel åbning af regnskabssæsonen med tal fra aluminiumsproducenten Alcoa.

Alcoa er sædvanligvis først blandt de store til at komme med kvartalstal. Herefter tiltager strømmen af regnskaber i ugerne efter. Ifølge Bloomberg News estimerer analytikerne samlet set et fald på 1,5 pct. i indtjeningen hos selskaberne i S&P 500-indekset i tredje kvartal.