Aktier: Positiv start på Wall Street

Det amerikanske aktiemarked er åbnet positivt mandag og har tilsyneladende ikke ladet sig ryste af udfaldet af søndagens italienske afstemning om forfatningsændringer.

Det amerikanske aktiemarked er åbnet positivt mandag og har tilsyneladende ikke ladet sig ryste af udfaldet af søndagens italienske afstemning om forfatningsændringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

De toneangivende amerikanske indeks er nemlig alle startet med positive fortegn. S&P 500-indekset, Dow Jones og Nasdaq-papirerne stiger med omkring 0,4 pct.

Med til at stjæle investorernes opmærksomhed mandag er en stribe taler fra højtstående medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, samt flere nøgletal.

Inden børsåbningen har William Dudley, der er chef for Federal Reserves afdeling i New York, blandt andet udtalt, at han vil foretrække en strammere pengepolitik set over tid, skriver Bloomberg News.

Med hensyn til nøgletal vil investorerne blandt andet holde øje med ISM-indekset for servicevirksomhederne i USA for november.

Blandt enkeltaktierne er der blandt andet fokus på burgerkæden McDonalds, der har fået løftet sin anbefaling af finanshuset Nomura til "køb" fra "neutral".

Den løftede anbefaling skyldes ifølge Bloomberg News, at udsigterne for burgerkæden ikke ser så slemme ud som antaget, og at Nomura er imponeret over McDonalds' pipeline for 2017.

Burger-aktien stiger 1,5 pct. fra start.

Det amerikanske sportsudstyrsselskab Nike har ligeledes fået hævet sin anbefaling - her af den britiske storbank HSBC. Nu lyder anbefalingen "køb" mod tidligere "hold", og aktien stiger 0,8 pct. fra start.

Marvell Technology har til gengæld fået skåret sin anbefaling til "sælg" fra "neutral" af Goldman Sachs, og aktien falder 0,1 pct.