Aktier: Positiv start med Alcoa i spidsen

 

De amerikanske aktiebørser er onsdag åbnet i et lille plus på en dag, hvor største fokuspunkt er offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank Federal Reserve, og efter børslukketid starten af den nye regnskabssæson med tal fra aluminiumsproducenten Alcoa.


Investorerne håber tilsyneladende på gode tal fra Alcoa i dagens regnskab og handler aktien 1,8 pct. højere fra åbningen.


- Regnskaberne vil blive nøje undersøgt for påvirkningen af den stærke dollar. Markedet vil i forhold til referatet fra Federal Reserve se efter indikationer på kommende renteforhøjelser, siger Patrick Spencer, der er aktiechef hos Robert W. Baird & Co i London til Bloomberg News.


De store indeks har lagt godt for land i onsdagens marked. Efter ti minutters handel er det brede S&P 500-indeks steget 0,3 pct. til 2082,41. Dow Jones stiger 0,3 pct. til 17.930,27, og Nasdaq-indekset ligger 0,4 pct. højere i 4929,43.


Der er positivt lys på olieaktierne efter nyheden fra Europa om opkøbstilbuddet fra Shell på britiske BG Group. Aktierne i Chevron og Exxon Mobil stiger fra åbningen henholdsvis 1,5 og 0,7 pct.


/ritzau/FINANS