Aktier: Positiv start løfter C20 op på den grønne gren

Selv om det endnu ikke er juleaften, og pakkerne fortsat må blive i deres indpakning, er der positiv stemning at spore på det danske aktiemarked tirsdag morgen. Kort efter børsåbning stiger eliteindekset C20 Cap således med 0,3 pct. til indeks 1014,29.

Foto: SPENCER PLATT

Dermed er den indledende handel endt som profeteret af både amerikanske og europæiske aktiefutures, der inden handelsstart havde peget mod en opløftende stemning.

Men ifølge Tine Choi, der er seniorstrateg i Nordea, kan stemningen hurtigt ændre sig, når der tirsdag eftermiddag kommer reviderede amerikanske BNP-tal for tredje kvartal. Der ventes ifølge estimater indsamlet af Bloomberg en lille nedjustering til 1,9 pct. fra den seneste opgørelses 2,1 pct.

- Hvis nedjusteringen bliver større end forventet, vil det sende aktierne og renterne ned. Et stærkere tal vil bekræfte den amerikanske centralbanks vurdering af, at økonomien er i god gænge og sende aktierne og renterne op, vurderer Tine Choi i en skriftlig kommentar.

På en relativt nyhedsfattig tirsdag er der interesse om Vestas, der stiger 0,9 pct. til 480,30 kr. Vindmølleprodoucenten ser ud til at nyde godt af forventningerne til ordrestrømmen op mod nytår, som plejer at være stor, ligesom Vestas fortsat kan få opmærksomhed fra den femårige PTC-forlængelse i USA, der blev indgået fredag.

Siden fredag har der været en lille perlerække af opjusteringer fra analytikerkorpset. SEB har øget kursmålet til 562 kr. fra 455 kr. og fastholder "køb". Mandag var Danske Banks analytikere på banen med et kursmålsløft til 575 kr. fra 490 kr. og fastholdt ligeledes "køb". Det samme gjorde Nordea, der løftede kursmålet til 530 kr. fra 470 kr.

Entreprenørvirksomheden Per Aarsleff fik mandag kurstæsk og endte 7,7 pct. lavere efter et ellers flot regnskab, der levede op til selskabets to opjusteringer i årets løb. Selskabets omsætning rundede for første gang 10 mia. kr., men udsigterne for næste år så ud til at skuffe markedet.

- Nordea Markets fastholder anbefalingen "køb" på Per Aarsleff efter gårsdagens regnskab, skriver finanshuset i sin morgenrapport og fortsætter:

- Selskabets lidt forsigtige forventninger til næste år får vores analytiker til at sænke sine estimater for dette regnskabsår en anelse. De officielle forventninger kan dog meget vel vise sig at være til den konservative side, og dermed er scenen sat til et 2016, hvor der er sandsynlighed for en opjustering fra selskabets side.

Tirsdag henter Per Aarsleff lidt af det tabte og stiger kort efter børsåbning 0,4 pct. til 2250 kr.

Det lyseblå konglomerat A.P. Møller-Mærsk kan tirsdag morgen se B-aktien stige 0,5 pct. til 8900 kr. En fortsat usikker oliepris spøger dog i kulissen. I de foreløbigt 15 handelsdage i december er aktien faldet i 12 dage af dem, mens den er steget i tre.

Biotekselskabet Genmab bliver forkælet af investorerne efter mandagens sene meddelelse om en milepælsbetaling på 3 mio. dollar i samarbejdet med partneren Janssen vedrørende teknologiplatformen Duobody. Det er blot tre dage siden, at Genmab modtog den seneste milepælsbetaling fra Janssen, som også var på 3 mio. dollar. Genmab-aktien stiger 0,8 pct. til 920,50 kr.

Rederiaktien DFDS vil stå stærkere, hvis Lauritzen Fonden bliver tvunget til at sælge ud af deres store aktiepost i rederiet, vurderer analytikere over for Dagbladet Børsen. DFDS-aktien, der stiger 0,4 pct. til 266 kr., har nemlig et stort potentiale for at tiltrække flere investorer fra udlandet, hvis aktien vel at mærke blev handlet lidt mere, lyder vurderingen.