Aktier: Positiv start i vente efter pæne regnskaber

Der er mandag tikket pæne regnskaber ind fra selskaber som Hasbro, Halliburton og Kimberly-Clark, hvilket ventes at være understøttende for en positiv åbning og ugestart på det amerikanske aktiemarked.

Ved 14.45-tiden indikerer futures på de tre store indeks, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq, en positiv åbning i størrelsesordenen 0,1 pct.

Fredag satte alle tre indeks lukkerekord med en stigning i Dow Jones-indekset på 0,7 pct. til 22.328,63, mens Nasdaq-indekset lukkede 0,4 pct. højere i 6629,05, og S&P 500-indekset steg med 0,5 pct. til 2575,21.

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton overgik markedets forventninger med sine regnskabstal for tredje kvartal.

Omsætningen blev opgjort til 5,4 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et salg på 5,34 mia. dollar.

Samtidig blev indtjeningen per aktie af de fortsættende aktiviteter på 0,42 dollar mod ventet 0,38 dollar af analytikerne.

Det belønner investorerne i formarkedet ved at handle aktien 0,7 pct. højere.

Der er også kommet nydelige tal fra den amerikanske legetøjsproducent Hasbro, som blandt andet er kendt for brætspillet Monopoly.

Omsætningen i kvartalet var 1,79 mia. dollar, hvilket er en stigning på 7 pct. i forhold til samme kvartal året før. Resultatet var 1,1 pct. mere end analytikernes forventning om et resultat på 1,77 mia. dollar.

I kvartalet voksede legetøjsproducentens nettoindtjening med 3 pct. til 265,6 mio. dollar. Hasbro-aktien stiger med 1 pct. på det amerikanske formarked.

Kimberly-Clark, der laver produkter til personlig pleje og blandt andet er kendt for Kleenex, leverede også et sæt stærke resultater for tredje kvartal, som bød på en justeret indtjening per aktie på 1,60 dollar mod ventet 1,54 dollar af analytikerne.

Aktien er i formarkedet kravlet op med 1,4 pct.

/ritzau/FINANS