Aktier: Positiv start i Asien fordampet i lyset af styrket yen

De fjernøstlige aktiemarkeder startede torsdag i en generel positiv stemning, efter at gårsdagens referat fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank bekræftede, at den lempelige pengepolitik vil fortsætte et stykke tid endnu.

Læs mere
Fold sammen

Men i takt med, at dagen er skredet frem, har tonen i stigende grad for en anden lyd, og især de japanske aktier ligger under for en markant styrkelse af yen.

- Der vil ikke komme nogen renteforhøjelse i april, konstaterer aktiechef Mitsushige Akino fra Ichi Yoshi Asset Management Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

- De indenlandske investorer sælger cykliske aktier, og selskaber, de forventer, viser en faldende indtjening. Udenlandske investorer er ikke begejstrede for japanske aktier, der er eksponeret over for yen, vurderer aktiechefen.

I Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,2 pct.

Også de kinesiske fastlandsbørser følger trenden. Shanghai Composite-indekset og CSI 300 falder begge 0,8 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks dropper 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger kort før klokken seks torsdag med fald på 0,1-0,2 pct.