Aktier: Positiv effekt i Asien fra stigende kinesiske inflation

Der er sving og svaj i de asiatiske aktiemarkeder fredag morgen, hvor investorerne så småt er ved at finde deres egne ben oven på divergerende indikationer fra den kinesiske økonomi.

Torsdag viste den kinesiske oversøiske eksport et overraskende stort fald, men fredag viser producentpriserne, der steg for første gang siden 2012, en ganske anden historie og en positiv udvikling i inflationen.

- Stigningen i de kinesiske producentpriser er er tegn på vigende global deflationsrisiko og et tegn på, at deflationen er aftagende overalt, vurderer chefstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney over for Bloomberg News.

I Tokyo stiger Nikkei-indekset 0,2 pct., og Topix-indekset ligger med et marginalt plus.

De kinesiske markeder på fastlandet er modsat negative. Såvel Shanghai Composite-indekset som CSI 300-indekset falder 0,5 pct., mens der til gengæld er positive takter fra børsen i Hongkong, der stiger 0,6 pct. målt på Hang Seng-indekset.

På de mindre børser ligger Taiex-indekset i Taipei med et fald på 0,4 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,6 pct., og Singapores Strait Times og ASX-indekset i Sydney øger henholdsvis 0,3 pct. og 0,1 pct.

- Når Kinas økonomi forbedres, vil det føre til et opsving i væksten i de andre asiatiske markeder, især i Sydøstasien, vurderer chefstrateg Danny Wong Teck Meng fra Areca Capital i Kuala Lumpur over for Bloomberg News.

De amerikanske aktiefutures ligger med minimale kursfald tæt på nul fredag morgen.