Aktier: Positiv dansk udsigt efter plusser i Asien og futures

Det danske aktiemarked festede fredag og sluttede ugen af med en stigning i C20 Cap-indekset på 0,9 pct. til 1022,45, og meget tyder på, at der er stemning for yderligere stigninger mandag.

Læs mere
Fold sammen

De kinesiske aktier fortsætter nemlig opturen og er med til at løfte de asiatiske markeder i positivt terræn mandag morgen, ligesom den tyske Dax future stiger godt 0,4 pct.

Samtidig peger de amerikanske aktiefutures marginalt op, efter at de ledende indeks i USA fredag sluttede i små plusser, og Nasdaq satte rekord efter 15 års langsom kravlen tilbage mod niveauet ved it-boblens bristepunkt i 2000.

Mandag byder på regnskaber fra Tivoli og DLH, mens der senere på ugen - primært onsdag og torsdag - for alvor åbnes op for regnskabssluserne herhjemme med rapporter fra Nordea, Sydbank, Jyske Bank, Novo Nordisk.

DLH er ved at afvikle sin forretning, mens Tivoli fortsætter arbejdet med forlystelsesparken ufortrødent og venter en omsætning for hele året på ca. 900 mio. kr. og et overskud før skat i niveauet 50-60 mio. kr. Tivoli-aktien fald 0,4 pct. fredag og koster mandag 3729 kr.

Det betyder, at investorerne betaler 39 kr. for én krone af forlystelsesparkens overskud i 2014, men så er der til gengæld også gratis adgang i Tivoli for aktionærer, som kan fremvise 10 aktier.

Det er småt med nye kursmål for de danske selskaber mandag morgen, men transportvirksomheden DSV kan få lidt opmærksomhed, efter analytikerne hos Alm. Brand Markets har hævet kursmålet for aktien til 260 kr. fra tidligere 225 kr. Anbefalingen er uændret ”køb”.

DSV steg fredag 1,6 pct. til 224,8 kr., og set i forhold til det forventede resultat i 2015, giver det ifølge data fra Bloomberg en price/earnings-ratio på lige i underkanten af 20.

Investorerne vil formentlig også holde øje med Stylepit, efter tøjaktien i ugens løb fløjtede i vejret. Fredag oplyste selskabet efter børslukketid, at selskabet fortsat analyserer forskellige strategiske muligheder, som Stylepit første gang oplyste om den 27. marts. Tøjaktien steg i løbet af ugens første fire dage med samlet 67 pct., mens den fredag faldt lidt tilbage.

Stylepit lukkede fredag i 0,91 kr. efter et fald på 1,6 pct.

Også DFDS kan få opmærksomhed, efter Børsen skrev en større fokusartikel i mandagens avisen. Rederiet er steget kraftigt siden efteråret, men der kan være mere på vej, efter avisen har skrevet om udlandets store interesse for aktien.

DFDS lukkede fredag i 752 kr. efter en stigning på 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk