Aktier: Positiv dag med Fed i fokus

De amerikanske aktier lukkede i positivt territorium onsdag, efter at landets centralbank, Federal Reserve, som ventet ikke ændrede på den tonegivende rente. Ej heller blev det til en klar besked om, hvornår en renteforhøjelse kan imødeses.

S&P 500-indekset steg onsdag 0,7 pct. til 2108,57, og Dow Jones endte dagen med et plus på 0,7 pct. til 17.751,39. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset sluttede med dagens mindste stigning på 0,4 pct. til 5111,73.

Omsætningen lå i den pæne ende med godt 850 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 2,0 mia. aktier.

- De fleste analytikeres forventninger er, at vi kommer til at få en renteforhøjelse ved udgangen af året, og at Federal Reserve ikke gjorde noget for at ændre på den opfattelse i dag, siger aktieanalytiker Joe Bell fra Schaeffers Investment Research i Cincinnati til Bloomberg News.

Centralbankens pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), ændrede ikke ret meget i sluterklæringen i forhold til det tilsvarende dokument fra FOMC-mødet i juni. Det vigtigste var, at ordet "nogen" (some) blev tilføjet i beskrivelsen af ​nødvendigheden af ​forbedringer på arbejdsmarkedet, før det er hensigtsmæssigt at hæve renten.

Torsdag morgen er investorerne dog ikke imponerede, idet futures på de amerikanske aktieindeks handles med fald på knap 0,2 pct. i Asien.

Fra selskaberne var Twitter i søgelyset efter tirsdag aftens sene regnskab. Og som ventet blev der langet øretæver ud, da selskabet ikke levede op til analytikernes estimater. Aktien, som faldt 12 pct. i eftermarkedet tirsdag aften, blev dykket hele 14,5 pct. i onsdagens handel.

Kreditkortselskabet Mastercard afslørede et andet kvartal med tilbagegang på bundlinjen, ikke mindst på grund af det seneste års styrkelse af dollar. Aktien steg alligevel 1,7 pct.

Blandt regnskabs-vinderne var Gilead Science, der kunne imponere med højere salg og bedre indtjening end ventet. Koncernen opjusterede salgsprognose for hele året, og aktien steg 2,3 pct.

I den modsatte ende styrtdykkede Yelp 25 pct. Koncernen, der lever af at bedømme restauranter og lignende, nedjusterede forventningerne til hele året efter et uventet underskud i andet kvartal.

Blandt de store aktier gjorde Microsoft og Merck det bedst med stigninger på henholdsvis 2,1 pct. og 1,8 pct.

Efter børstid var der kvartalstal fra det sociale netværk Facebook. Ved første øjekast var der tale om et overraskende godt regnskab, men da topchef Mark Zuckerberg bad analytikerne om tålmodighed på en telekonference i forlængelse af regnskabet, fik piben en anden lyd.

Facebooks investeringer i applikationer som Whatsapp, Instagram og Messinger vil ikke kunne ses på bundlinjen før om lang tid, vurderede finansdirektør Sheryl Sandberg.

- Udgifterne er nødvendige for at opnå den vækst, vi går efter i fremtiden. Vi investerer i fremtidens tjenester, lød det fra Sheryl Sandberg. Det sendte aktien ned med 3,3 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 1,8 pct. i den ordinære handel.

/ritzau/FINANS