Aktier: Positiv amerikansk åbning vendt til fald hen mod børslukketid

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiebørser formåede torsdag ikke at fastholde de positive niveauer, som markedet åbnede på, efter at det stod klart, at der heller ikke den dag kom et gennembrud i forhandlingerne mellem eurolandene og Grækenland om den græske gældsproblematik.

- De daglige bevægelser fortsætter i øjeblikket med at være knyttet op på positive eller negative nyheder i relation til de græske forhandlinger. Jeg er ikke sikker på, at nogen kender de finansielle påvirkninger, men jeg formoder, at det i et omfang er indprist. Der er bare en usikkerhed om, hvad det betyder, siger Joe Belle, senioraktieanalytiker hos Schaeffer's Investment Research, til Bloomberg News.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 6,27 point - 0,3 pct. - lavere i 2102,31, efter at det i løbet af dagen havde toppet i 2116,04. Indekset er på vej med for niende uge i træk at slutte ugen med en samlet bevægelse på mindre end 1 pct. - det længste stræk med så lille en bevægelse siden august 1993, skriver Bloomberg News.

Dow Jones-indekset faldt torsdag 0,4 pct. til 17.890,36 og Nasdaq-indekset endte 0,2 pct. lavere i 5112,19. Omkring 5,9 mia. aktier skiftede hænder på det amerikanske børser, hvilket er 4,7 pct. under et tre måneders gennemsnit.

Et fald i olieprisen, WTI, til under 60 dollar lagde pres på selskaber inden for olieindustrien. Det ramte blandt andre selskaber som Transocean og Chesapeake Energi, der faldt mere end 3,7 pct.

Der var ligeledes pres på aktier som Joy Global og Caterpillar - to selskaber, der ligesom danske FLSmidth, har aktiviteter inden for mineindustrien. Joy Global faldt 3,9 pct., og Caterpillar endte 1,6 pct. lavere - uden at der var deciderede nyheder fremme om selskaberne.

Filmstreamingstjenesten Netflix fik sænket sin anbefaling hos Citigroup til "neutral" fra tidligere "køb", hvilket ramte aktien med et fald på 2,1 pct. Selskaber, der drager fordel af sundhedsordningen Obamacare, havde derimod en god dag efter en afgørelse i Supreme Court, der opretholdt ordningens subsidier. Tenet Healthcare steg 12 pct., mens HCA og Universal Health Services steg mindst 7,7 pct. - begge til rekordniveau.

Futures peger på en uændret åbning på det amerikanske børser fredag.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk