Aktier: Positiv afslutning på voldsom asiatisk aktieuge

De asiatiske aktieinvestorer står til at afslutte en voldsom volatil uge med plusser.

Foto: KIM KYUNG-HOON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De asiatiske aktieinvestorer står til at afslutte en voldsom volatil uge med plusser.

Især de kinesiske markeder har spillet investorerne ikke så lidt af et puds, med først tre uger med vedholdende kraftige fald som kulminerede i denne uge med daglige drop på over 8 pct. fra morgenstunden i takt med, at marginhandler blev afviklet for at begrænse tab på baggrund af kursfald dagen før, efterfulgt af en mindre stabilisering på et lidt højere niveau, men dog fortsat daglige fald på over 3 pct.

Handelsstop for en stor del af aktierne for at undgå yderligere paniske kursfald, forbud mod aktiesalg, offentlig støtteopkøb fra statslige fonde og lempede krav til aktier som underliggende sikkerhed for lån er blot nogle af de tiltag, som er regnet ned over markedet for at stoppe kursfaldene.

- Det værste er overstået, og det bør være afslutningen af korrektionen, takket være alle de officielle støtte-foranstaltninger. Markedet er sandsynligvis bundet på mellemlang sigt, da det økonomiske scenario og den løse pengepolitik forbliver uændret, siger chefstrateg Zhang Haidong fra Jinkuang Investment Management i Shanghai til Bloomberg News.

Ved frokosttid lokal tid ligger Shanghai Composite med en stigning på 5,2 pct., og CSI 300-indekset er steget hele 5,8 pct.

Hongkongs Hang Seng er også kommet lidt tilbage med et plus på 2,1 pct.

De positive vinde smittede af i Japan fra morgenstunden, hvor investorerne også er påvirket af opmuntrende udsigter til en løsning på det græske gældsdrama. Grækenland har indsendt et forslag til EU-ledelsen som ifølge Financial Times på mange punkter imødekommer kreditorernes krav, idet de i vid udstrækning er et ekko af det seneste forslag fra kreditorerne.

Kurstigningerne er dog aftaget efter middagspausen i Tokyo, hvor Nikkei-indekset ligger med et lille fald på 0,1 pct., mens Topix-indekset ligger i positivt territorium med 0,6 pct.

Blandt de øvrige børser er Taiwan lukket på grund af en tropisk orkan, mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,1 pct., og Singapores Strait Times ligger med et plus på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på godt 1,0 pct. i den asiatiske handel.