Aktier: Positiv afslutning på solid måned

De amerikanske aktier steg tirsdag efter gode regnskaber fra forbrugerkoncernerne Mondelez og Kellogg, mens nye gevinster i teknologisektoren sendte Nasdaq til rekord og hjalp Wall Street til den bedste aktiemåned siden februar.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

S&P 500-indekset steg 0,1 pct. og lukkede i 2575,26. Dow Jones-indeks sluttede med en gevinst på godt 0,1 pct. i 23.377,24, mens Nasdaq-indekset endte dagen med et kurshop på godt 0,4 pct., hvilket sendte indekset til rekorden 6727,67.

Det brede marked målt på S&P 500 er steget 2,2 pct. i oktober, hvilket bringer årets samlede stigning op på over 15 pct. Dow Jones er samtidig steget 4,3 pct. i oktober, mens Nasdaq-indekset er øget 5,6 pct. Det bringer årets udvikling i de to indeks op på gevinster på henholdsvis 18,3 pct. og 25 pct.

Oktober har været præget af regnskabssæsonen for tredje kvartal, der har understreget de solide fundamentale økonomiske forhold i USA og opsvinget i hele den globale økonomi.

»Når man ser på indtjeningen hos de store spillere, fortsætter de med at imponere. Det slår mig, at det medfører et endnu mere positivt perspektiv for fjerde kvartal,« vurderer porteføljeforvalter Steve Chiavarone fra Federated Investors i New York over for Reuters.

Indtjeningen i tredje kvartal har generelt ligget over forventningerne. Baseret på over halvdelen af S&P 500-selskabernes kvartalstal vurderes indtjeningen at være steget 7 pct. i kvartalet mod den forventede vækst på 5,9 pct. fra begyndelsen af oktober ifølge data fra Thomson Reuters.

De gode regnskaber har også afspejlet sig i Chicago-børsens VIX-indeks, der gennem måneden har udviklet sig rimelig stabilt tæt på det til stadighed historisk lave niveau.

Tirsdag bød på overraskede positive data for den amerikanske forbrugertillid, der steg til 125,9 fra 120,6 måneden før, mens den estimerede udvikling var en stigning til 121,5.

Onsdag morgen tager investorerne fat på november med en særdeles positiv indgangsvinkel. De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på omkring 0,2 pct.

FORBRUG I TOP

Forbrugerbranchen havde en solid dag på Wall Street. Dagligvarekoncernerne Mondelez og Kellogg fremlagde begge overraskende gode regnskaber med efterfølgende stigninger på 5,4 pct. og 6,23 pct., hvilket trak hele dagligvaresektoren 0,8 pct. op.

Også it-sektoren gjorde det godt blandt andet med et plus i Apple på 1,4 pct. til rekorden 169,04 dollar efter positive anmeldelser af den nye iPhone X.

Hele teknologisegmentet lukkede med en gevinst på 0,4 pct.

Dagens ringeste udvikling var at finde i industrisektoren, der faldt 0,4 pct. efter generel gevinsthjemtagning blandt investorerne i branchen.

Blandt enkeltaktierne blev Under Armour skyet som pesten, efter at sportstøjsselskabet reducerede 2017-prognosen. Aktionærerne kvitterede for den brudte tillid med at sende aktien knap 24 pct. ned.

Og Qualcomm-aktien faldt 6,7 pct. efter meldinger om, at Apple har designet iPhones og iPads uden Qualcomm-processorer. Det gav til gengæld anledning til spekulation om, at det er Intel, der skal overtage den eftertragtede leverandørstatus. Intel steg 2,5 pct.