Aktier: Positiv åbning vendt til fald med GE i bund

De amerikanske aktiebørser startede ugen med fald, hvilket kan skyldes en vis nervøsitet for, hvad ugens regnskaber vil vise.

Læs mere
Fold sammen

General Electric var blandt de aktier, der trak ned, da investorerne valgte at stryge noget af gevinsten fra i fredags, da aktien oplevede sin største stigning siden 2009.

- Der er ingen økonomiske nøgletal i dag, så investorerne forbereder sig på regnskabssæsonen, siger Stephen Carl, som er chefaktiehandler hos Williams Capital Group, til Bloomberg News.

Den amerikanske regnskabssæson startede så småt i sidste uge men tiltager yderligere i styrke i denne uge, hvor der blandt andet kommer rapporter fra JPMorgan Chase, Johnson & Johnson og Intel.

- Det er uvist, hvorvidt gode økonomiske nøgletal og positive regnskaber vil bane vejen for et fortsat positiv marked på kort sigt, siger Stephen Carl.

Dow Jones-indekset endte mandagens handel i et fald på 0,5 pct. til 17.977,04, efter at indekset ellers havde startet dagen i plus. Det teknologitunge Nasdaq-indeks lå på et tidspunkt mandag blot 25 point fra sin rekord, men også det tabte terræn i løbet af dagen og endte 0,2 pct. lavere i 4988,25. Det brede S&P 500-indeks faldt 0,5 pct. til 2092,43.

General Electric stod med et fald på 3,1 pct. for den største tilbagegang blandt aktierne i Dow Jones-indekset. Det var imidlertid efter en stigning på hele 11 pct. til det højeste niveau i mere end seks år fredag, hvor aktien nød godt af nyheden om, at selskabet vil sælge sin finansieringsforretning og tilbagekøbe aktier for op til 50 mia. dollar.

JPMorgan Chase klarede sig derimod bedst i Dow Jones med en stigning på 0,6 pct. Storbanken aflægger tirsdag kl. 13 regnskab for første kvartal. Blandt internetselskaberne steg Netflix 4,4 pct., efter at analytikerne hos UBS ifølge Bloomberg News hævede anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral".

Futures indikerer tirsdag morgen en lille stigning i størrelsesordenen 0,1-0,2 pct., når de amerikanske børser åbner i eftermiddag.

/ritzau/FINANS