Aktier: Positiv åbning på Wall Street med Blackberry som spydspids

De amerikanske aktiebørser er onsdag åbnet med marginale stigninger i det toneangivende indeks, mens der er rift om Blackberry efter et stærkt regnskab og en opjustering. Omvendt falder Nike efter skuffende ordreindikationer.

Senere på dagen kan der komme fokus på kommentarer fra flere højtstående medlemmer i den amerikanske centralbank, ligesom et møde mellem Opec-landene kan sætte sving i oliepriserne og dermed i aktierne i de olierelaterede selskaber.

Efter fem minutters handel ligger brede S&P 500-indeks 0,2 pct. højere i 2163,78 efter en stigning tirsdag på 0,6 pct. De tunge aktier i Dow Jones stiger endvidere 0,3 pct. til 18.278,33, mens Nasdaq-indekset ligger mere beskedne 0,1 pct. højere i 5311,52.

RIFT OM BLACKBERRY

Investorerne viser fra åbningen stor begejstring for aktien i den amerikanske telefonproducent Blackberry, efter at selskabet har opjusteret forventningerne i det regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2016/17, som det offentliggjorde før børsåbningen.

For hele regnskabsåret venter Blackberry nu et justeret resultat per aktie på nul til minus 5 cent mod den tidligere prognose om et underskud på 15 cent. Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet et justeret tab per aktie for hele regnskabsåret på 16 cent, viser estimaterne fra Bloomberg News.

I andet kvartal landede Blackberry et justeret resultat per aktie på et rundt nul, mens analytikerne havde regnet med et tab på 5 cent. Aktien stiger fra start 3,8 pct.

NIKE SKUFFER

Aktien i sportsudstyrsselskabet Nike falder derimod 1,9 pct., efter at koncernen ikke kunne leve op til analytikernes forventninger til de fremtidige ordrer i det forskudte første kvartal, der udløb med udgangen af august.

Den stigende konkurrence fra selskaber som Adidas og Under Armour har bekymret analytikerne, og tirsdag aften efter børstid blev frygten bekræftet, idet ordrevæksten var reduceret til 7 pct. mod en ventet stigning på 8 pct., skriver Bloomberg News.

Der var ellers tale om ganske pæne resultater, da indtjeningen per aktie i kvartalet løb op i 73 cent mod de ventede 56 cent, mens omsætningen landede på 9,1 mia. dollar mod de estimerede 8,9 mia. dollar.