Aktier: Positiv åbning med General Electric i fokus

. Handlen med amerikanske aktiefutures, der alle stiger med 0,2 pct., indikerer en positiv åbning på aktiebørserne i USA, hvilket kan sende Nasdaq-indekset på endnu et rekordridt.

Fredag bremsede de amerikanske aktiebørser ellers op efter fire dage med lukkerekorder, da septembers jobrapport viste en negativ jobskabelse på 33.000, hvilket var langt dårligere end den ventede positive jobskabelse på 80.000. Nasdaq-indekset registrerede dog fredag endnu en lukkerekord med en stigning på lidt under 0,1 pct. til 6590,18.

Det tunge Dow Jones-indeks var ved fredagens lukketid vokset med 15 pct. i år, S&P-indekset er oppe med 14 pct., mens Nasdaq-indekset er vokset med 22 pct.

Selskabsspecifikt kan der mandag komme fokus på Generel Electric, som i weekenden har skiftet ud i selskabets ledelse. Det er blandt andet gået ud over den nuværende finansdirektør, Jeff Bornstein.

General Electric falder med 0,8 pct. til 24,19 dollar i det amerikanske formarked.

Et andet selskab, der rører på sig i formarkedet, er Wal-Mart, som stiger med 0,2 pct. og handles til 79,15 dollar.

Det amerikanske finansmedie Barron's har mandag fremhævet supermarkedskæden, hvor de ser en upside på 15 pct., efter at selskabets udvikling inden for e-handel har vist en positiv udvikling, som hjælper top- og bundlinje. Barron's vurderer, at Wal-Marts forventning til, at e-handel kan vokse organisk med 20-30 pct., er realistisk.

Derudover kan der mandag komme fokus på banksektoren i USA. Credit Suisse har ifølge Sydbank mandag lanceret en stor analyse af de amerikanske banker, hvor Morgen Stanley opjusteres til "outperform" fra "neutral", mens Goldman Sachs bliver nedjusteret til "neutral" fra "outperform". Morgan Stanley stiger 0,8 pct. i formarkedet, mens Goldman Sachs ligger fladt.

/ritzau/FINANS