Aktier: Positiv åbning i vente med flere overtagelsesbud

. Det amerikanske aktiemarked ventes mandag at åbne med klare stigninger og dermed kan vinde noget af sidste uges nedtur tilbage.

De amerikanske futures ligger en times tid før åbningen med klare stigninger. Futures på Dow Jones stiger 1,2 pct., det samme gør det brede S&P 500-indeks. Bedst ser det dog ud for Nasdaq futuren, der stiger 1,6 pct.

Steven Mnuchin, der er amerikansk finansminister, har ifølge CNN Money sagt, at han håber USA og Kina kan nå frem til en aftale, der kan afværge toldstigninger.

Det ser dermed ud til, at de amerikanske markeder kan hente noget af det tabte fra sidste uge, hvor investorernes frygt for en global handelskrig prægede handlen.

Det brede S&P 500-indeks lukkede fredag med et tab på 2,1 pct. til 2588,26. Dow Jones-indekset sluttede med et minus på 1,8 pct. til 23.533,20, mens Nasdaq endte med et fald på 2,4 pct. i 6992,67. Dermed kostede ugen investorerne i S&P-indekset knap 6 pct. af værdien af deres portefølje, mens Dow Jones samtidig har mistet 5,7 pct. af det samlede aktiv.

Nasdaq-indekset faldt sidste uge 6,5 pct. ikke mindst på grund af kraftige kursfald i teknologikæmpen Facebook, der er droppet knap 15 pct. efter den omsiggribende skandale om datalæk.

OVERTAGELSER KAN MALE BILLEDET

Der ventes fokus på byggematerialeselskabet USG, som Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway er storaktionær i med en ejerandel på 30,8 pct.

Mandag skriver Bloomberg News, at tyske Knauf har givet et bud på alle aktierne i USG. Buddet ligger på 42 dollar per aktie, det er 25 pct. højere end det niveau USG lukkede i fredag.

USG-aktien stiger 19,5 pct. i formarkedet.

Der er også kommet et bud på den amerikanske sportstøj detailhandler Finish Line, det er JD Sports Fashion, der ifølge Bloomberg skulle have indgået en aftale om at købe Finish Line. Købet har en værdi på 558 mio. dollar eller 13,5 dollar per aktie.

Finish Line stiger 28,4 pct. i formarkedet. Finish Line lukkede fredag i 10,55 dollar.

/ritzau/FINANS