Aktier: Positiv åbning i vente efter rebound i USA

Der er udsigt til en positiv åbning på det danske aktiemarked fredag, hvor investorerne kan se frem til en på papiret rolig afslutning på ugen.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske aktiemarked steg efter dansk børslukketid torsdag, og fredag morgen ligger futures også i plus, mens stemningen også er til den positive side i Asien.


Hvis det skal afspejle retningen herhjemme, er der lagt op til stigninger i det danske C20 Cap-indeks, som torsdag lukkede 0,2 pct. lavere i 1010,73, hvor særligt fald i begge Mærsk-aktier trak ned.

- De amerikanske aktier rettede sig hen over dagen torsdag, og så har vi så lidt bedring ude i Asien, så vi kommer nok til at åbne en lille smule højere her til morgen, siger senior aktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank til Ritzau Finans.

- Det vil stadigvæk være en periode, hvor der vil være fokus på udtalelser fra medlemmer af den amerikanske centralbank, Fed. Det er forventningerne til, hvad der kommer til at ske med renterne, der ligesom bestemmer markedets retning i øjeblikket.


- Derudover er der udløb af optioner i dag, hvilket kan give noget volatilitet i markedet. Så du kan få sådan lidt sjove bevægelser inden for dagen, når man clearer de her ting, tilføjer han.


TOPSIL SÆLGER STØRSTEDELEN AF VIRKSOMHEDEN


Der vil fra morgenstunden være fokus på Topsil efter nyheden om, at det sælger langt størstedelen af virksomheden til Globalwafers for 320 mio. kr. Det oplyste selskabet i en meddelelse til fondsbørsen fredag morgen.


Buddet svarer til en præmie på 12 pct. i forhold til torsdagens lukkekurs for Topsil-aktien, og selskabets bestyrelse anbefaler aktionærerne at takke ja. Aktionærerne kan se frem til at skulle dele 110 mio. kr. mellem sig, når handlen er faldet endeligt på plads, og hvis salget går igennem, vil Topsils eneste aktivitet være ejendomme i Polen.

Aktien steg torsdag 2,5 pct. til 0,29 kr.

GOLDMAN LØFTER KURSMÅL FOR PANDORA


Pandora kan tiltrække sig opmærksomhed fredag, da den amerikanske storbank Goldman Sachs ifølge Bloomberg har hævet kursmålet for aktien med næsten 34 pct. til 1038 kr., mens anbefalingen fortsat ”køb”. Aktien steg torsdag 0,2 pct. til 968,50 kr.


ROCKWOOL KAN OGSÅ NYDE GODT AF POSITIVE ANALYSENOTATER


Rockwool havde en endnu bedre dag torsdag, hvor stenuldsproducentens aktie skød i vejret med 10,7 pct. til 1222 kr. Baggrunden var et stærkt regnskab for første kvartal, der siden har fået flere finanshuse til at hæve kursmålet på aktien.


ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål for aktien med 14 pct. til 1200 kr., mens HSBC har hævet kursmålet med 100 kr. til 1300 kr. De to finanshuse anbefaler henholdsvis ”hold” og ”køb” af aktien, viser data fra Bloomberg.

OLIEN KAN UNDERSTØTTE MÆRSK-AKTIERNE


Mærsk-aktierne kan fredag muligvis få lidt medvind af en stigende oliepris. Selskabet kan desuden komme i fokus, da der bliver offentliggjort den ugentlige statistik for raterne på de globale fragtruter. Torsdag faldt Mærsk B med 1,9 pct. til 8640 kr.


FLSmidth kan endvidere blive påvirket af, at finanshuset Kepler Cheuvreux har sænket anbefalingen af selskabets aktie til "hold" fra "køb". Samtidig nedjusterer finanshuset kurmålet til 250 kr. fra 255 kr., viser data fra Bloomberg News. Torsdag lukkede FLSmidth-aktien 0,4 pct. lavere i 239 kr.