Aktier: Positiv åbning i USA oven på udmelding fra Fed

Det amerikanske aktiemarked har indledt mandagens handel med positive fortegn, hvor investorerne har fået nyt om renteudsigterne i USA.

Arkivfoto. Det amerikanske aktiemarked har indledt mandagens handel med positive fortegn, hvor investorerne har fået nyt om renteudsigterne i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vicechefen for forbundsbanken, Federal Reserve, Stanley Fischer, har holdt tale siden klokken 14, hvor emnet var langsigtede udfordringer for den amerikanske økonomi.

Indtil videre har Fed-chefen blandt andet udtalt, at den amerikanske centralbank fortsat er fokuseret på inflation, og at den amerikanske økonomi har bevæget sig tilbage til omegnen af centralbankens mål for beskæftigelse og inflation. Det forstærker udmeldingen om, at den amerikanske centralbank vil hæve renten i december.

Futuremarkedet har nu indregnet en sandsynlighed på 100 pct. for en renteforhøjelse på mødet den 14. december.

Derudover har Fischer også rådet USA's tiltrædende præsident, Donald Trump, til at bruge sin magt til at gøre amerikanske arbejdere mere produktive.

De toneangivende indeks er alle åbnet med plusser. Det brede S&P 500-indeks stiger 0,4 pct. til 2191,6 og overgår dermed toppunktet for 15. august 2016. De tunge Dow Jones-aktier ligger 0,3 pct. højere i 18.919,3, mens Nasdaq-indekset stiger 0,6 pct. til 4835,6.

Mere selskabsspecifikt er energiaktierne med til at trække op på stigende oliepriser.

Meldinger fra henholdsvis Iran, Irak og Rusland har fået troen på en aftale på Opec-mødet i Wien 30. november til at blusse op, og olieprisen stiger med knap 3 pct.

Det støtter aktien i selskabet Chesapeake Energy, der stiger 4,9 pct. på det amerikanske marked.

USA's største kødproducent, Tyson Foods, falder til gengæld med 15,5 pct., efter at have varslet en lavere end ventet indtjening i 2017 i forbindelse med selskabets fremlæggelse af regnskab for fjerde kvartal. Det skriver Bloomberg news.

International Game Technology, (IGT), der gør sig i enarmede tyveknægte og andre spilleautomater, stiger derimod, efter at have leveret regnskab for tredje kvartal. Regnskabet overgik analytikernes forventninger, og selskabet landede en omsætning på 1,27 mia. dollar mod ventede 1,25 mia. dollar.

Spilleaktien stiger 2,2 pct. i den indledende handel.