Aktier: Positiv åbning ført an af Vestas

Arkivfoto. Lundbeck. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Vestas starter med at være en af topscorerne i det danske eliteindeks, C25, hvor aktien stiger 0,7 pct. til 435,6 kr. kort efter handelsstart. Værst ser det ud for Jyske Bank, hvor aktien falder 2,2 pct. til 371,1 kr.

Det danske C25-indeks ligger lidt højere, efter at de danske handlere er gået i gang. Indekset stiger 0,2 pct. til 1125,83.

Stadig opmærksomhed på Lundbeck og Novozymes

Lundbeck gik mod strømmen mandag, efter at medicinalselskabet opkøbte en lægemiddelkandidat fredag i sidste uge. Aktien åbner med en et fald på 0,8 pct. til 342,7 kr.

Mandag kom det også frem, at Lundbeck på en konference i Honolulu, Hawaii, i slutningen af sidste uge præsenterede nogle data i forhold til et fase-3 Alzheimer-studie for Brexpiprazole, som også tolkes som positive i dele af det danske aktiemarked.

Medicinalselskabet holder generalforsamling tirsdag.

Novozymes ser ud til at vende mandagens dårlige stime, hvor det kom frem, at tyske Henkel, der er storkunde hos Novozymes, nedjusterede forventningerne på grund af nogle logistik- og transportudfordringer i Nordamerika. Novozymes-aktien ligger med en stigning på 0,2 pct. i 313,9 kr.

Aktien reagerede negativt mandag på nyheden, hvor aktien faldt 2,1 pct. til 313,2 kr. mandag.

Tirsdag går der udbytte fra aktien i DFDS på 4 kr. Det vil derfor være naturligt, at DFDS-aktien falder omkring 4 kr. i værdi. DFDS-aktien falder 0,7 pct. eller 2,4 kr. til 322,4 kr.

Derudover kan DSV skæve til regnskabet fra det amerikanske pakkeservice-selskab Fedex for at få et billede af væksten i markedet. DVS-aktien ligger med en stigning på 0,3 pct. i 477,2 efter kort tids handel.

Flere sænkede kursmål

Uden for C25-indekset har det danske industrikonglomerat Schouw & Co. fået sænket kursmålet for aktien af Fearnley Securities til 680 kr. fra tidligere 725 kr. Det viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat »akkumuler«. Schouw-aktien falder 0,4 pct. til 600,5.

Zealand Pharma har fået sænket kursmålet af finanshuset Jefferies til 160 kr. fra 170 kr. Anbefalingen blev der ikke pillet ved, og den er fortsat er »køb«, viser data fra Bloomberg. Aktien er uændret i 92,7 kr.

Scandinavian Brake Systems, SBS, kommer tirsdag med regnskab. Selskabet venter i 2017 en omsætning i niveauet 730-750 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) af fortsættende aktiviteter i niveauet 55-60 mio. kr. SBS-aktien er endnu ikke blevet handlet.