Aktier: Plusserne vendte tilbage frem mod Fed-møde

Efter et par dages fald i rap var der tirsdag en smule mere optimisme at spore på det amerikanske aktiemarked, hvor de tre ledende indeks kunne notere mindre plusser.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset steg 0,6 pct. til 2096,29, hvilket også var takten for Dow Jones, som lukkede i 17.904,48. Nasdaq-indekset lukkede 0,5 pct. højere i 5055,55.

Investorerne har i øjeblikket fokus rettet mod rentemødet i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, FOMC, som startede tirsdag og slutter onsdag. Der er dog ikke de store forventninger til, at der bliver pillet ved renten i denne omgang. Derimod forventer markedsaktørerne, at der vil komme indikationer på en rentestigning til centralbankens møde i slutningen af september, når junimødet afsluttes med en meddelelse onsdag aften.

Derudover tog Grækenland endnu en gang fokus. Selvom der er langt mellem Grækenland og USA, så trækker usikkerheden om landets fremtidige situation spor hele vejen over Atlanten, men tirsdag virkede det ikke til at begrænse investorerne, som det har gjort de sidste par dage.

- Vi har haft udsalg de seneste dage, og nu ser vi en form fra comeback fra en oversolgt tilstand. Jeg tror ikke, at der er nogen, der vil være fanget på det forkerte ben forud for Fed-mødet. Situationen i Grækenland hænger stadig i luften og vil fortsætte med at gøre det i et stykke tid, men det ser ikke ud til, at det holder investorerne tilbage i dag, siger Matt Maley, aktiestrateg i Tabak & Co. til Bloomberg News.

Selskabsnyhederne var forholdsvis få, men der var regnskab fra softwareselskabet Adobe, der kom ud af andet kvartal med en indtjening, der var bedre en ventet, mens forventningerne til det kommende kvartal til gengæld skuffede investorerne.

Adobe opnåede i perioden en justeret indtjening per aktie på 0,48 dollar, hvilket var et stykke over de 0,45 dollar, som analytikere ifølge Bloomberg News havde regnet med. Toplinjen landede derimod helt som ventet på 1,16 mia. dollar.

For tredje kvartal regner Adobe med en toplinje på 1,175-1,225 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 0,45-0,51 dollar. På de to poster havde analytikerne forud for regnskabet regnet med en indtjening på 0,54 dollar per aktie.

Adobe-aktien faldt 1,4 pct. i eftermarkedet.

De amerikanske futures - kontrakter, der giver investorer mulighed for at spekulere i fremtidige indeksniveauer - ligger onsdag morgen mere eller mindre uændret.

/ritzau/FINANS