Aktier: Plusser tog af som dagen skred frem

Bankaktierne viste mandag vejen på de europæiske aktiemarkeder. Samlet endte indekset for banker som det mest stigende underindeks i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et plus på 1,5 pct.

Læs mere
Fold sammen

Selve indekset sluttede med et plus på 0,1 pct. mandag efter at have været oppe i en stigning på en lille pct. Børserne i Paris og Frankfurt endte ligeledes med positive fortegn på op til 0,6 pct., mens FTSE100-indekste i London mistede 0,5 pct.

Hollandske Philips lå blandt de bedst præsterende med et plus på 4,2 pct., efter en melding fra selskabet om at overskuddet steg med 14 pct. i tredje kvartal i forhold til perioden sidste år. Og Pierre Mouton, fondsmanager hos Notz, Stucki & Cie., siger, at det netop er indtjeningen, der i den kommende tid vil præge aktiemarkederne, når regnskaberne fortsat tikker ind.

- Vi har bedre europæiske makroøkonomiske tal end tidligere - og derfor venter vi gode præstationer fra aktiemarkederne, siger han til Bloomberg.

I denne uge kommer flere end 100 Stoxx 600-selskaber med friske regnskabstal. Blandt dem er storbankerne Deutsche Bank og Barclays, medicinalselskabet Novartis og bilproducenten Volkswagen.

Mandag var der også regnskabsfokus - den negative af slagsen - på britiske Cobham, der er underleverandør til flyindustrien. Aktien faldt med 13 pct., efter at selskabet kom med den tredje nedjustering i år for 2016.