Aktier: Plusser tog af som dagen skred frem

Bankaktierne viste mandag vejen på de europæiske aktiemarkeder. Samlet endte indekset for banker som det mest stigende underindeks i det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et plus på 1,5 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selve indekset sluttede med et plus på 0,1 pct. mandag efter at have været oppe i en stigning på en lille pct. Børserne i Paris og Frankfurt endte ligeledes med positive fortegn på op til 0,6 pct., mens FTSE100-indekste i London mistede 0,5 pct.

Hollandske Philips lå blandt de bedst præsterende med et plus på 4,2 pct., efter en melding fra selskabet om at overskuddet steg med 14 pct. i tredje kvartal i forhold til perioden sidste år. Og Pierre Mouton, fondsmanager hos Notz, Stucki & Cie., siger, at det netop er indtjeningen, der i den kommende tid vil præge aktiemarkederne, når regnskaberne fortsat tikker ind.

- Vi har bedre europæiske makroøkonomiske tal end tidligere - og derfor venter vi gode præstationer fra aktiemarkederne, siger han til Bloomberg.

I denne uge kommer flere end 100 Stoxx 600-selskaber med friske regnskabstal. Blandt dem er storbankerne Deutsche Bank og Barclays, medicinalselskabet Novartis og bilproducenten Volkswagen.

Mandag var der også regnskabsfokus - den negative af slagsen - på britiske Cobham, der er underleverandør til flyindustrien. Aktien faldt med 13 pct., efter at selskabet kom med den tredje nedjustering i år for 2016.