Aktier: Plusser til Dong og Pandora ikke nok til fremgang

De danske aktier er onsdag for anden handelsdag i træk præget af usikkerhed, hvor der er en lille overvægt af de faldende papirer.

Foto: Liselotte Sabroe. Arkivfoto: Pandora
Læs mere
Fold sammen

Det er stadig de tre tunge begivenheder torsdag, der skaber nervøsitet, og samtidig er nyhederne om de enkelte selskaber så få, at aktiviteten også er ganske afdæmpet.

Dong Energy præger toppen af eliteindekset C20 Cap efter en løftet anbefaling, men fremgangen kan ikke opveje den tyngde, de faldende papirer har, og derfor falder C20 Cap samlet med 0,2 pct. til 1163,61.

Torsdag er der valg til det britiske parlament, mens der også holdes rentemøde hos Den Europæiske Centralbank (ECB), og begge dele er noget, der har potentiale til at rykke ved markedet.

Derudover er en høring af den tidligere FBI-chef James Comey i kalenderen. Han skal i Senatet redegøre for sagen, der omhandler, at præsident Donald Trump ifølge rygter måske har lagt hindringer i vejen for FBI's undersøgelser af mulige forbindelser mellem præsidentens valgkampagne og Rusland.

DONG LØFTET AF BRITER

Dong Energy stiger onsdag formiddag med 1,1 pct. til 299,60 kr. Baggrunden er et mere optimistisk syn på aktien fra den britiske storbank HSBC, der har løftet sin anbefaling af energiaktien til "køb" fra "reducer".

Dermed er HSBC vendt på en tallerken, og også kursmålet er ifølge data fra Bloomberg News skruet op til 330 kr. fra 230 kr.

Derudover har Dong lanceret et nyt tiltag til selskabets havmølleparker. Selskabet vil således installere et batterianlæg, der skal fungere som mellemled mellem møllerne og elnettet ved Burbo Bank-parken ud for Storbritanniens kyst.

Med i toppen er også smykkeselskabet Pandora, der stiger med 1,1 pct. til 632,50 kr. uden selskabsspecifikke nyheder som baggrund.

Pandora er dog for tiden et yndet mål for hedgefonde, der har valgt at "shorte" aktien, og det har givet store kursfald for smykkepapiret i 2017 hidtil.

NETS I BUNDEN

Aller nederst er betalingsselskabet Nets at finde. Aktien i selskabet falder 2,0 pct. til 127,80 kr. - dog uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Samtidig er der fortsat fokus på A.P. Møller-Mærsk, der kæmper med havnestrejker i Spanien og vanskeligheder i forbindelse med de diplomatiske problemer omkring Qatar.

Saudi-Arabien og en række nabolandes boykot af Qatar giver nemlig bøvl for de rederier, der har fragt på vej til landet.

Globale containerrederier som Maersk Line, MSC, CMA CGM og OOCL samt de mere lokale spillere som Qatars eget Milaha er tvunget til at stoppe med at sende varer til og fra Qatar.

Det beretter blandt andre Lloyd's List og Reuters.

Nabolandene har afbrudt alle forbindelser til Qatar, fordi landet beskyldes for at støtte ekstremisme.

Mærsks B-aktie falder 0,5 pct. til 12.590 kr. efter tirsdagens fald på 1,8 pct.

/ritzau/FINANS