Aktier: Plusser på bogen trods afventende investorer

Der var overordnet set mindre fremgang på de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor de fleste børser lukkede i plus efter pæne stigninger ud på eftermiddagen.

Læs mere
Fold sammen

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg fredag knap 0,3 pct. Størst var stigningen i det tyske, hvor DAX-indekset steg 0,8 pct. I Frankrig steg CAC 40-indekset med 0,4 pct., mens der var minusser i Storbritannien, hvor FTSE 100-indekset faldt 0,3 pct.


Ifølge Manish Singh, der er investeringschef i Crossbridge Capital i London, bar fredagens marked lidt præg af, at markedsdeltagerne ser frem imod tirsdagens pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee, FOMC.

- Markedet vil fortsætte med at handle i et snævert spænd frem til mødet. Men europæiske aktier har stadig mere at give af, da de kommer fra et lavere udgangspunkt. Kvantitative lempelser (ECB's opkøbsprogram, red.) er med til at støtte det og flytter investorerne væk fra obligationer og over i aktier. Desuden må vi forvente at kunne se gode regnskaber fremover, når man ser, hvor svag euro er, siger han til Bloomberg News.

Blandt selskaberne var der fokus på et par af de store bilproducenter. Fiat Chrysler var i søgelyset hos investorerne, efter at selskabets administrerende direktør, Sergio Marchionne, ifølge Bloomberg News har sagt, at en fusion med amerikanske General Motors er "mulig".

Det var tilsyneladende sød musik i investorernes ører. Fiat Chrysler-aktien steg med 4,6 pct. til 15,60 euro.

Derimod måtte franske Peugeot notere et større kursfald, efter at den schweiziske storbank UBS i en analyse har vurderet, at Peugeot formentlig ikke kan leve op til markedets forventninger til indtjeningen i 2015.

Analysen indeholdt desuden en nedgradering af anbefalingen for Peugeot, der nu hedder "sælg" mod tidligere "neutral". Peugeot faldt fredag 3,9 pct. til 16,17 euro.