Aktier: Plusser i vente fra start

En positiv vending på det amerikanske aktiemarked onsdag ventes torsdag at bidrage til plusser fra aktieåbningen på det europæiske aktiemarked, som onsdag var ramt af kraftige fald.

Stigende futures på DAX kan trække de danske aktier Fold sammen
Læs mere
Foto: STAFF

Herhjemme endte C20 Cap-indekset onsdagens handel hele 3 pct. lavere i 955,47 efter fald i samtlige aktier i eliteindekset.

De amerikanske børser rettede sig mærkbart onsdag i takt med, at en positiv vending i olieprisen udfoldede sig. Det brede S&P 500-indeks endte 0,4 pct. højere, efter at det ved dansk lukketid havde ligget til et fald på over 1 pct.

- Efter store fald fra åbningen på de amerikanske børser rettede de amerikanske aktier sig løbende og endte dagen i små plusser. I Tokyo er børsen i plus her til morgen, mens de kinesiske børser er i minus. Resten af Asien er blandet. Vi venter, at de europæiske børser vil stige kraftigt her til morgen, skriver Handelsbanken i en morgenkommentar.

Futures på det tyske Dax-indeks peger torsdag morgen på en stigning på 1,0 pct.

Nordea Markets kalder i en kommentar onsdagens stigninger på de amerikanske børser for skrøbelige.

- De økonomiske nøgletal er ikke videre opmuntrende og borger ikke for en mere varig stigning i aktiekurserne, lyder vurderingen fra Nordea Markets.

BANKNORDIK MED STORT UNDERSKUD

Torsdag fortsætter rækken af regnskabsoffentliggørelser. Før åbningen har Banknordik leveret sine tal for 2015, som var præget af store engangsposter, der belastede med 522 mio. kr. og medførte et underskud før skat på 332 mio. kr.

Banken præsenterer i forbindelse med regnskabet en ny udbyttepolitik gældende fra 2016. Målet er at udbetale ca. 40 pct. af nettoresultatet samt at gennemføre aktietilbagekøb med henblik på at tilpasse aktiekapitalen, så den afspejler bankens langsigtede kapitalmålsætning, lyder det fra Banknordik.

Bankens aktie faldt onsdag 1,7 pct. til 117 kr.

Også Vestjysk Bank har aflagt regnskab fra morgenstunden. Det viste et resultat efter skat på 49 mio. kr. i 2015, hvilket bankens ledelse betegner som "ikke tilfredsstillende". Aktien faldt onsdag 3,9 pct. til 7,40 kr.

Senere på dagen kommer der også regnskaber fra Per Aarsleff, Lollands Bank, Monberg & Thorsen, Højgaard Holding og Østjydsk Bank.

MOLS-LINIEN PÅ VEJ MOD AFNOTERING

Rederiet Mols-Linien har kurs mod en afnotering fra børsen. Det sker på opfordring fra storaktionæren Polaris, som nu har fået grønt lys fra den manøvre fra Nasdaq Copenhagen. Eneste forudsætning er, at Polaris skal tilbyde at købe de resterende aktier tilbage til samme kurs, som man tidligere har tilbudt de øvrige aktionærer.

Polaris tilbød i august de øvrige aktionærer at købe aktier til en pris af 40 kroner stykket, men siden da er kursen steget til 97, blandt andet i kraft af den positive turnaround, som selskabet har været igennem.

- Det må forventes, at beslutningen fra Nasdaq møder stor privat kritik og vil blive udsat for stor modstand. Samtidig vil det næsten uvægerlig være sådan, at aktiekursen vil falde når handlen starter torsdag. De seneste ugers kursridt handler ikke kun om Mols-Linien og faldende brændstofpriser men minder i høj grad også om en privat aktiehamstring og ditto positionering, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

Sydbank fik solide aktieklø oven på bankens regnskab for fjerde kvartal, selv om Aabenraa-banken kom ud af 2015 med det bedste resultat siden finanskrisen. Handelsbankens analytikere har efter regnskabet sænket kursmålet for aktien til 255 kr. fra tidligere 295 kr. Sydbank-aktien dykkede 8,4 pct. til 179,30 kr. i onsdagens handel.

TDC, der faldt 5,0 pct. til 28,89 kr., har fået barberet kursmålet til 39 kr. fra 46 kr. af Morgan Stanley. Finanshuset fastholder samtidig anbefalingen "overvægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Der fragår torsdag udbytte på 3,5 kr. per aktie i Novozymes og 30 kr. per aktie i Ringkjøbing Landbobank.