Aktier: Plusser i sigte på regnskabstung morgen

Som det har været tilfældet de seneste dage, vil torsdagens danske aktiehandel være præget af en stribe regnskaber, som kan få indflydelse på den samlede udvikling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underliggende peger det dog mod en lettere positiv åbning, idet der onsdag har været god stemning på aktiemarkederne i USA, hvilket kan indikere stigninger herhjemme.

På Wall Street endte det ledende S&P 500-indeks onsdag 0,2 pct. højere, og torsdag morgen ser optimismen ud til at holde ved, da futures for selvsamme indeks peger mod en stigning på knap 0,1 pct.

Onsdagens stigning fulgte i kølvandet på referatet fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank. Det afslørede, at der blandt medlemmerne er uenighed om, hvornår det igen er en god idé at hæve renten. Referatet understregede dog, at der vil være lave renter i en rum tid.

Herhjemme endte det toneangivende C20 Cap-indeks onsdag 0,8 pct. lavere til 1004,89, og dermed er eliteindekset faldet på to ud af ugens foreløbigt tre hele handelsdage. Kun mandag sluttede med plusser.

DFDS OPJUSTERER
Inden åbningen af torsdagens danske aktiehandel er der allerede kommet flere regnskaber, hvor et af dem er kommet fra DFDS, der har afleveret tal for sit andet kvartal, hvor udviklingen har været så positiv, at rederiet har valgt at opjustere sine forventninger til helåret. Selskabet venter nu, at driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster stiger til et interval på 2450-2600 mio. kr. sammenlignet med et tidligere interval på 2300-2500 mio. kr.

Forventningen indeholder en negativ valutakurspåvirkning på omkring 75 mio. kr. for året, oplyser DFDS, som fortsat venter at omsætningen vil stige med omkring 6 pct., eksklusive bunkertillæg, på trods modvind fra valutakursændringer. DFDS endte onsdag 1,3 pct. højere til 327,50 kr.

MANGE REGNSKABER FØR BØRSÅBNING
Senere på morgenen kommer der også regnskab for andet kvartal fra vindmølleproducenten Vestas, der onsdag sluttede 0,5 pct. lavere til 487,40 kr. For andet kvartal vil analytikerne ud over hovedtallene særligt kigge på udsigten for det vigtige marked i USA.

Også Jyske Bank, der onsdag endte 0,4 pct. højere til 278,30 kr., afleverer regnskab for andet kvartal, hvor de i øjeblikket lave renter vil presse indtægterne.

Desuden er der allerede kommet regnskaber fra NKT, H+H, North Media, Skjern Bank og Santa Fe. De fem selskaber endte onsdag med henholdsvis at falde 0,3 pct. til 359,60 kr., dykke 0,7 pct. til 70 kr., falde 2,0 pct. til 14,40 kr., stige 1,3 pct. til 327,50 kr. og gå frem med 0,7 pct. til 69 kr.

GENMAB MED PARTNERNYT
Ved siden af de mange regnskaber har biotekselskabet Genmab, der sluttede 0,3 pct. lavere til 1113 kr., oplyst, at partneren Janssen har indsendt en ansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om at få udvidet brugen af kræftmedicinen Darzalex, så det kan blive brugt af patienter, som bare har været gennem et tidligere behandlingsforløb. I dag er det godkendt til patienter med mindst tre forløb.

I løbet af torsdagen bliver der i øvrigt afleveret regnskab for andet kvartal fra Fynske Bank, som onsdag lukkede fladt i 64 kr.