Aktier: Plus til FLS og Pandora kunne ikke holde C25 grønt

Trods god hjælp fra FLSmidth og Pandora kunne de danske aktier lige nøjagtig ikke holde sig i grønt tirsdag, hvor der ellers det meste af dagen var gode takter.

Med fremme tirsdag var ellers også Mærsk-aktierne, der nød godt af et frasalg, men C25-indekset blev sidst på dagen ramt af udsalg og faldt 0,1 pct. til 1138,78 efter mandagens plus på 1,5 pct.

Markedet har ellers stadig positive forventninger til den amerikanske skattereform, men tirsdag blev jublen indstillet, inden politikerne får gjort de forskellige udkast til et decideret lovforslag til præsident Donald Trump.

- Det er et afventende marked, der venter på, om skattereformen stemmes igennem. Allerede tirsdag aften skal der stemmes om den i Repræsentanternes Hus, og måske kommer afstemningen i Senatet også allerede i dag, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, til Ritzau Finans.

PANDORA LØFTET AF MINDRE SPEKULATION

Med i toppen af C25 var smykkeselskabet Pandora, der steg 3,1 pct. til 645,50 kr.

De klart største købere i aktien tirsdag var udenlandske finanshuse, hvilket kan tyde på, at nogle af de mange shortere, der har kredset omkring aktien længe, lukkede nogle af positionerne.

Helt konkret fremgik det af en indberetning til Finanstilsynet, at AQR Capital Management har reduceret sin shortposition i Pandora til 1,99 pct. fra 2,09 pct.

- Pandora stiger, efter at AQR har været ude at mindske shortpositionen. Udlandet er største nettokøber i Pandora, så det kan tyde på, at der bliver lukket nogle positioner generelt, siger Ole Kjær Jensen.

- Til gengæld er AQR gået den anden vej i Genmab, tilføjer han.

Her har AQR løftet sin shortposition til 0,81 pct. fra tidligere 0,70 pct., og samtidig måtte Genmab lide den tort, at investeringsbanken Carnegie har sænket sit kursmål for aktien til 1210 kr. fra 1392 kr. Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "hold".

Genmab faldt 0,8 pct. til 1023 kr. Det var syvende dag på stribe med fald i aktien.

MÆRSK LØFTET EFTER FRASALG

A.P. Møller-Mærsks borerigdivisionen, Maersk Drilling, meddelte sent mandag, at selskabet har solgt sin halvdel af Egyptian Drilling Company for 100 mio. dollar, svarende til godt 630 mio. kr., til det statsejede selskab Egyptian General Petroleum Corporation, der i forvejen ejede den anden halvdel.

Ejerandelen har været til salg siden 2013, hvor Maersk Drilling besluttede sig for at fokusere på sine kerneaktiviteter. Siden er også Drilling sat til salg, og da der ventes en aftale inden 12 måneder, regnes divisionen som ophørende i Mærsks regnskaber.

Selvsamme Maersk Drilling fik desuden en kontraktforlængelse til boreriggen Intrepid, der arbejder i Norge for franske Total.

Mærsks B-aktie steg 0,3 pct. til 10.640 kr.

Helt i toppen var det dog ingeniørkoncernen FLSmidth, der tronede med en stigning på 3,9 pct. til 352,90 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Dog har analysehuset Aktieinfo peget på blandt andet FLSmidth som en potentiel vinder på det danske marked i 2018.

VESTAS TIL BUNDS TRODS ORDRE

I bunden af C25-indekset var mandagens vinderaktie blandt elitepapirerne, Vestas, der på ugens første dag blev trukket op af lettelse omkring den amerikanske skatteaftale og en stor svensk ordre.

Tirsdag trak investorerne dog tilsyneladende nogle af stikkene hjem, og vindmølleaktien faldt 1,9 pct. til 428,40 kr. efter mandagens plus på 4,2 pct.

Dermed hjalp det ikke, at Vestas annoncerede to små ordrer i Brasilien og Tyskland.

Omvendt positivt så det ud for ALK-Abelló, der fik genoptaget dækning hos Danske Markets med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 900 kr.

ALK-aktien steg 0,4 pct. til 739 kr.

H+H FORTSÆTTER FREMDRIFT EFTER OPKØB

For porebetonproducenten H+H International går det for tiden kun én vej, og det er opad.

Selskabet, der i sidste uge annoncerede et opkøb af Heidelbergcements tysk-schweiziske afdeling inden for calciumsilikat for 818 mio. kr., steg igen tirsdag.

Mandag lagde Danske Markets - som belønning for opkøbet - en tyver oven i kursmålet for H+H, så det nu hedder 170 kr. mod tidligere 150 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

H+H steg tirsdag 6,2 pct. til 138 kr. Det var fjerde dag i træk, at aktien steg, og den har nu samlet lagt 16 pct. til sin værdi siden onsdag.

SMÅ REGNSKABER

Både Roblon og Intermail stod opført i kalenderen under regnskabspræsentationer tirsdag, men det var kun førstnævnte, der nåede at servere tal, inden markedet lukkede.

Det var for hele 2016/17, og her formåede Roblon at øge omsætningen i de fortsættende aktiviteter til 284,5 mio. kr. fra 229,6 mio. kr. året før. Overskuddet efter skat faldt til gengæld i de fortsættende aktiviteter.

For hele 2017/18 ventes der dog fremgang på både top- og bundlinjen, og Roblon-aktien steg 2,4 pct. til 362 kr.

Intermail, der altså ikke nåede at præsentere tal, faldt omvendt med hele 11,3 pct. til 6,30 kr. - dog under meget tynd handel.

/ritzau/FINANS