Aktier: Plan om frasalg løfter Ørsted i svært marked

Ørsted havvindmøllepark Horns Rev 2 i Nordsøen ud for Esbjerg, den 12. april 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Ørsted er tirsdag strøget til tops, efter annonceringen af et kommende salg af selskabets danske eldistributions- og privatkundeforretning. Fremgangen sker i et svært marked, hvor stemningen fortsat virker tynget af risikoen for en handelskrig.

C25-indekset er åbnet 0,3 pct. lavere i 1110,90, selv om det tyske marked retter sig lidt. Også de amerikanske aktiefutures ligger højere, men fremgangen er ikke helt nok til at afbøde det ekstra fald, der ramte det amerikanske S&P 500-indeks tirsdag efter dansk børslukketid.

Mærsk, der har været den danske aktie, som har været mest berørt af den optrappede handelstvist mellem USA og resten af verden, falder tirsdag yderligere 1,3 pct. til 8558 kr. målt på B-aktien. Det er det laveste niveau i næsten to år.

Dagbladet Børsen har tirsdag Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, på forsiden. Formanden udtrykker stærk tiltro til koncernens nye strategi.

ØRSTED SÆLGER FRA

Som toer blandt C25-aktierne ligger Ørsted til en gevinst på 1,2 pct. til 379,60 kr., efter at energiselskabet har iværksat en struktureret salgsproces vedrørende selskabets danske eldistributions- og privatkundeforretning.

»Set i lyset af Ørsteds strategiske udvikling i retning mod at blive en globalt førende virksomhed inden for grøn energi, har Ørsteds bestyrelse og koncernledelse foretaget en strategisk gennemgang af koncernens downstream-forretning,« skriver selskabet i meddelelsen.

Bestyrelsen forventes, med opbakning fra aktionærerne, at træffe beslutning om et eventuelt salg inden udgangen af første halvår 2019.

ØGET SHORT I BAVARIAN

Bavarian retter sig 1,7 pct. til 192,70 kr., efter at aktien mandag sluttede i det laveste niveau i en måned. Det canadiske investeringsselskab Connor Clark & Lunn Investment har øget sin shortposition i aktien i Bavarian til 0,70 pct. fra 0,61 pct. og har dermed satset flere penge på, at aktien falder i værdi.

Carlsberg, der stiger med 0,4 pct. til 755,40 kr., har fået hævet sit kursmål hos finanshuset Jefferies til 750 kr. fra 730 kr. Anbefalingen fastholdes på »hold«.

Fra regnskabsfronten kommer der tirsdag nyt fra Harboes Bryggeri, som gør status for regnskabsåret 2017/18, der løb til og med april og sluttede, inden det bryggerivenlige gode sommervejr satte ind. Bryggeriets seneste forventning var et overskud før skat på 0-10 mio. kr. Aktien i Harboes falder tirsdag morgen med 1,8 pct. til 98 kr.

Også Roblon, der laver fibermaterialer til den optiske kabelfiberindustri, kommer med regnskab for første halvår af 2017/18. Aktien er endnu ikke handlet tirsdag.

/ritzau/FINANS