Aktier: Pilen peger op inden rentemøde

Det amerikanske aktiemarked går onsdag sine egne veje og stiger en anelse trods fald på hovedparten af de europæiske børser.

Læs mere
Fold sammen

Opmærksomheden på Wall Street samler sig om rentemødet i den amerikanske centralbank i eftermiddag. Der ventes ingen renteændringer, men muligvis signaler, der kan gøre investorerne klogere på, hvornår banken har tænkt sig at stramme sin pengepolitik.

De tre toneangivende indeks, S&P 500-, Nasdaq og Dow Jones ligger alle 0,3 pct. højere efter fem minutters handel.

Botoxproducenten Allergan har givet aktionærerne i det amerikanske medicinalselskab Allergan noget at fejre med et købstilbud på 75 dollar per aktie. Det svarer til et samlet bud på 2,1 mia. dollar.


Aktien i Kythera stiger 22 pct. til 74,11 dollar, mens Allergan nøjes med et plus på 0,7 pct.


Blandt onsdagens regnskabsaktuelle falder Fedex med 2,9 pct. Transportkoncernens justerede resultat per aktie landede på 2,66 dollar i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15. Det var marginalt lavere end de 2,69 dollar, som analytikere havde ventet ifølge Bloomberg News.

I 2015/16 venter Fedex et resultat på 10,60 til 11,10 dollar per aktie. Analytikerne stiler efter et resultat på 10,93 dollar, hvilket altså ligger i toppen af Fedex' forventningsinterval.

Softwarehuset Adobe, der præsenterede sit regnskab tirsdag efter børslukketid, falder med 0,4 pct.


Adobe opnåede en justeret indtjening per aktie på 0,48 dollar i andet kvartal, hvilket var 3 cent mere end ventet blandt analytikere ifølge Bloomberg News. Til gengæld skuffede forventningerne. I tredje kvartal venter Adobe en justeret indtjening per aktie på 0,45-0,51 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde sat næsen op efter en indtjening på 0,54 dollar per aktie.

/ritzau/FINANS