Aktier: Pilen peger ned fra amerikansk børsåbningen

Der er udsigt til en rolig start på dagen på det amerikanske aktiemarked tirsdag, hvor pilen dog kan komme til at pege nedad.

Læs mere
Fold sammen

I løbet af dagen har de amerikanske aktiefutures danset omkring nullet, men kort før børsåbningen falder Dow Jones og S&P 500-futures med omkring 0,3 pct., mens Nasdaq-futures går ned med 0,2 pct.

Det sker, efter at økonomiske data viste, at forbrugerpriserne steg som ventet i april, at det påbegyndte boligbyggeri steg mere end ventet, mens antallet af byggetilladelser skuffede en smule.

- Ugens fokus vil være de økonomiske data og Federal Reserve. Der er nok usikkerhed i markedet til at sikre, at aktierne forbliver i et handelsinterval i øjeblikket, siger Patrick Spencer, aktiehandler i Robert W. Baird & Co. i London, til Bloomberg News.

Mandag vendte fredagens negative stemning til positive strømninger idet S&P-indekset steg 1,0 pct. til 2066,66, Dow Jones øgede 1,0 pct. til 17.710,71, mens Nasdaq-papirerne lukkede 1,2 pct. højere i 4775,46.

HOME DEPOT OVERRASKER

På selskabssiden vil investorerne vende opmærksomheden mod byggemarkedskæden Home Depot, der aflagde regnskab for første kvartal 2016/2017 før børsåbningen.

Home Depot landede en indtjening per aktie på 1,44 dollar mod ventet 1,35 dollar blandt analytikerne. Den gode start på regnskabsåret blev ledsaget af en opjustering af forventningerne til hele årets indtjening per aktie, der nu ses ramme 6,27 dollar mod den tidligere forventning om 6,12-6,18 dollar. Aktien falder dog med 1,1 pct., kort før børsen åbner.

Detailselskabet TJX Cos offentliggjorde også regnskabstal kort før den amerikanske børsåbning. Butikssalget steg mere end ventet - særligt i Canada, hvor det sammenlignelige salg steg med 14 pct. mod analytikernes forventninger om en salgsvækst på 4,2 pct., skriver Bloomberg News. De gode salgstal får selskabet til at opjustere forventningerne til helåret. Aktien stiger 4,5 pct. i formarkedet.

Twitter kan også få del i spotlyset, efter at det sociale medieselskab har tilføjet Debra L. Lee til bestyrelsen. Det nye bestyrelsesmedlem er nuværende administrerende direktør i BET Networks, der er ejet af medieselskabet Viacom. Debra L. Lee skal hjælpe Twitter med at udvide antallet af brugere ved hjælp af blandt andet en videosatsning. Aktien falder 0,4 pct. forud for børsåbningen.

/ritzau/FINANS

 

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk