Aktier: Peugeot fik store buler efter General Motors' aktiesalg

Peugeot-aktien lukkede godt 12 pct. lavere, svarende til et fald i markedsværdien på omkring 450 mio. euro, eller omkring 3,4 mia. kr.

Den franske bilproducent Peugeot Citroën har fredag fået store skrammer på børsen i Paris, efter at den amerikanske bilgigant General Motors har solgt alle sine aktier i selskabet.

Det rapporterer Bloomberg News.

Peugeot-aktien lukkede godt 12 pct. lavere, svarende til et fald i markedsværdien på omkring 450 mio. euro, eller omkring 3,4 mia. kr.

General Motors købte en aktiepost på 7 pct. i Peugeot sidste år som led i en alliance, der skulle forbedre de to selskabers indtjening. Sparemålene er dog ikke blevet opfyldt, og Peugeot meddelte så sent torsdag, at besparelserne bliver 40 pct. mindre end oprindeligt planlagt, skriver Bloomberg News.

Peugeot åbnede torsdag døren for en kapitalforhøjelse, og Bloomberg News erfarer, at den franske stat og den kinesiske bilfabrik Dongfeng kan være på vej til at hver at skyde 1,5 mia. euro i Peugeot.

General Motors' aktiepost er solgt til institutionelle investorer. Frasalget kan ifølge en analytiker lette et samarbejde mellem Peugoet og Dongfeng, da den kinesiske bilproducent ligger i konkurrence med General Motors i Kina. Dog vurderes frasalget at ske på et uheldigt tidspunkt for Peugeot, skriver Bloomberg News.