Aktier: Perlerække af stigninger i Asien

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med en perlerække af stigninger fredag morgen, hvor Singapore skiller sig ud med røde tal på indeksniveau.

Læs mere
Fold sammen

Torsdagens amerikanske aktierekorder på Wall Street smitter af på den asiatiske udvikling, mens investorerne afventer dagens nøgletal såsom de seneste tal for det amerikanske detailsalg.

»Så længe amerikanske aktier fortsat stiger, vil aktiemarkederne forblive stabile. Stigningerne ser bæredygtige ud. Det, vi ser på, er, hvordan vi kommer over den mur af bekymringer, der ligger foran os inden årets udgang med de forhøjede risici, der er forbundet med de unormale monetære forhold,« siger chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo giver en let svækkelse af den japanske yen yderligere støtte til aktiemarkedet.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks ligger med et plus på 0,9 pct., mens det bredere Topix-indeks øger 0,5 pct.

Børsen i Hongkong stiger 0,8 pct. for Hang Seng-indeksets vedkommende, mens de fastlandskinesiske børser ligger med plusser på 0,3 pct. i CSI 300-indekset og 0,2 pct. i Shanghai Composite.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale fald på under 0,1 pct. fredag morgen.