Aktier: Pepsico trodser rød start efter flotte tal

End ikke flotte tal for den økonomiske vækst i USA i andet kvartal har kunnet løfte stemningen omkring de amerikanske aktier ved åbningen af torsdagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Mens der er grønne aktier at spore i Europa, er der således små fald fra starten af handlen vest for Atlanten.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones er alle åbnet med fald i størrelsesordenen 0,1 pct.

Blandt enkeltaktierne er der opmærksomhed til læskedrikproducenten Pepsico, der leverede bedre tal end ventet i sit tredje kvartal af regnskabsåret 2015/16 og samtidig skruede op for forventningerne til hele regnskabsåret.

Omsætningen i tredje kvartal landede på 16,0 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et salg på 15,84 mia. dollar - med en spredning i estimaterne fra 15,47 mia. dollar til 16,17 mia. dollar.

Overskuddet per aktie blev på 1,40 dollar mod ventet 1,32 dollar. Det var særligt hjemmemarkedet i Nordamerika, der trak op i tredje kvartal.

For hele 2015/16 løfter Pepsico desuden forventningerne til resultatet og ser nu en indtjening per aktie på 4,78 dollar mod tidligere ventet 4,71 dollar.

Pepsico-aktien belønnes med en stigning på 1,8 pct. til 109,29 dollar i den tidlige handel.

Med i baghovedet har de amerikanske investorer desuden den tredje opgørelse over bruttonationalproduktet (BNP) i USA i andet kvartal.

Den viste en oprevidering af væksten til 1,4 pct. sammenlignet med første kvartal, opgjort i annualiserede tal. Den anden opgørelse havde vist en stigning på 1,1 pct. i BNP, og økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet, at væksten skulle opjusteres til 1,3 pct. i tredje opgørelse.