Aktier: Pepsico trækker ned i smårøde amerikanske markeder

De amerikanske aktier er startet i let negativt terræn i onsdagens handel, efter at tirsdagen ellers bød på moderate stigninger i kølvandet af kommentarer fra centralbankchef Janet Yellen.

Chefen for Federal Reserve, som den amerikanske centralbank hedder, påpegede i en tale tirsdag eftermiddag, at man kan forvente en snarlig renteforhøjelse fra banken, hvis den amerikanske økonomi fortsætter med at vise så gode takter, som den gør for tiden.

De fleste havde dog nok ikke regnet med, at en renteforhøjelse var sandsynlig allerede på mødet i Federal Reserve i marts, men det kan måske godt tænkes alligevel, efter at tre nøgletal onsdag eftermiddag alle har vist overraskende stærke takter.

Det har sendt lidt mere forsigtighed ind i aktiemarkedet, der er startet med fald på mellem 0,01 pct. og 0,1 pct. for de tre toneangivende indeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, der tirsdag steg med mellem 0,3 pct. og 0,5 pct.

Blandt enkeltselskaberne er der onsdag fokus til læskedrikproducenten Pepsico, der har afleveret regnskab for fjerde kvartal. Det viste en bedre end ventet bundlinje, idet det justerede overskud per aktie var på 1,20 dollar mod ventet 1,16 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Selskabets forventninger til 2017 kan dog ikke helt leve op til analytikernes estimater. Pepsico ser en indtjening per aktie på 5,09 dollar i år. Her havde analytikerne inden regnskabet ventet 5,15 dollar per aktie.

Pepsico-aktien falder med 1,1 pct. til 105,71 dollar i den tidlige handel.

Medvind synes der desuden stadig at være til bankerne, der er blevet løftet af Janet Yellens kommentarer tirsdag - som i øvrigt bliver gentaget i Repræsentanternes Hus onsdag.

Det sker, fordi renteindtægter er bankernes største indtægtskilde, og udsigten til højere renter er derfor sød musik for de finansielle aktier.

Bank of America stiger med 0,3 pct. til 24,14 fra start efter en stigning på 2,8 pct. tirsdag, mens Morgan Stanley stiger 0,2 pct. til 46,12 dollar i den tidlige handel efter tirsdagens plus på 1,7 pct.

Citigroup stiger 0,04 pct. til 59,86 dollar fra start efter tirsdagens hop på 1,5 pct.