Aktier: Pepsico og banker vil stjæle fokus i flad åbning

De amerikanske aktier sigter mod en afdæmpet start på onsdagens handel, efter at tirsdag gav moderate stigninger i kølvandet af kommentarer fra centralbankchef Janet Yellen.

Chefen for Federal Reserve, som den amerikanske centralbank hedder, påpegede i en tale tirsdag eftermiddag, at man kan forvente en snarlig renteforhøjelse fra banken, hvis den amerikanske økonomi fortsætter med at vise så gode takter, som den gør for tiden.

Tirsdag steg de tre toneangivende indeks i USA, S&P 500-indekset, Nasdaq og Dow Jones, med mellem 0,3 og 0,5 pct., men onsdag indikerer futures alt fra et fald på 0,1 pct. fra start til en stigning i samme størrelsesorden.

Blandt selskaberne er der onsdag fokus på læskedrikproducenten Pepsico, der har afleveret regnskab for fjerde kvartal. Det viste en bedre end ventet bundlinje, idet det justerede overskud per aktie var på 1,20 dollar mod ventet 1,16 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Selskabets forventninger til 2017 kan dog ikke helt leve op til analytikernes estimater. Pepsico ser en indtjening per aktie på 5,09 dollar i år. Her havde analytikerne inden regnskabet ventet 5,15 dollar per aktie.

Pepsico-aktien falder med 0,1 pct. til 106,80 dollar i det amerikanske formarked.

Medvind synes der stadig at være til bankerne, der er blevet løftet af Janet Yellens kommentarer tirsdag - som i øvrigt bliver gentaget i Repræsentanternes Hus onsdag.

Det sker, fordi renteindtægter er bankernes største indtægtskilde, og udsigten til højere renter er derfor sød musik for de finansielle aktier.

Bank of America stiger med 0,7 pct. til 24,23 dollar i formarkedet efter en stigning på 2,8 pct. tirsdag, mens Morgan Stanley stiger 0,5 pct. til 46,25 dollar i formarkedet efter tirsdagens plus på 1,7 pct.

Citigroup stiger 0,3 pct. til 60 dollar i formarkedet efter tirsdagens hop på 1,5 pct.

/ritzau/FINANS