Aktier: Peger mod rolig optakt til weekenden i USA

Det tegner til at blive en relativt flad åbning for de amerikanske aktiemarkeder, når de indleder fredagens handel.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

En times tid inden handelsstart ligger futures for de ledende aktieindeks omkring nulpunktet. Det følger efter en torsdag, hvor S&P 500-indekset lukkede med et plus på 0,3 pct., mens de tunge aktier i Dow Jones steg 0,5 pct., og Nasdaq-papirerne sluttede med en stigning på 0,2 pct.

I torsdagens tidlige handel havde de amerikanske aktier generelt ligget lavere. Men i den sene handel spredte der sig en større risikovillighed, efter at den britiske valgkamp frem mod næste uges EU-afstemning blev sat på bero oven på drabet af det britiske parlamentsmedlem Jo Cox, der kæmpede for, at briterne skal forblive i det europæiske samarbejde.

Den tragiske begivenhed bliver af flere iagttagere i markedet vurderet til at kunne gøre de britiske vælgere mere tilbøjelige til at vælge at forblive i EU.

- Hvis Storbritannien forlader EU-samarbejdet, kommer det til at påvirke globalt set. Indtil afstemningen reelt er afsluttet, tror jeg derfor, at markederne ikke vil tage store fremskridt og være mere forsigtige, siger Nick Skiming, der er porteføljemanager hos Ashburton Nick Skiming, til Bloomberg News.

- Dem, der stemmer for at forblive i EU, er lige nu en anelse foran, men efter torsdagens "rebound" kommer det amerikanske marked fredag nok mere til at vente og se, fortsætter han.

Blandt de amerikanske selskaber er der generelt stille op til weekenden. Dog har medieselskabet Viacom, der beskæftiger sig med spillefilm og satellit-tv-kanaler, udsendt en skuffende opdatering for sine finansielle forventninger til det forskudte tredje kvartal, der løber til udgangen af juni.

Ifølge Viacom, der blandt andet ejer kanalerne Nickelodeon, MTV og Comedy Central, har den seneste "Teenage Mutant Ninja Turtles"-film klaret sig dårligere end ventet på globalt plan. Blandt andet på den baggrund venter selskabet i sit tredje kvartal et fald på 4 pct. i annoncesalget.

I det amerikanske formarked falder Viacom-aktien med 1,9 pct. til 44,20 dollar.