Aktier: Peger mod positiv åbning efter plusser i USA og Asien

Det danske aktiemarked ser ud til at ville åbne overvejede positivt mandag morgen, efter at fredagens stærke jobrapport fra USA har sendt positive vinde gennem de globale markeder.

Foto: SPENCER PLATT. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

I USA steg de ledende aktieindeks fredag med mellem 1,7 og 1,8 pct., mens futures mandag morgen peger yderligere op. Og i Asien har stemningen smittet af med plusser over en bred kam i regionen.

»Aktier ventes at åbne højere, efter at USA sluttede med solide stigninger i fredags efter europæisk lukning.«

»Samtidig skader det ikke, at Trump som første præsident i årtier har fået Nordkoreas leder, Kim Jong-un, til at gå i dialog. Uanset værdien af dialogen, så er det fremskridt fra sensommerens mange missilaffyringer og konfrontatoriske retorik fra begge sider«, siger chefstrateg Philip Jagd fra Nordea.

Fredag lukkede det danske eliteindeks, C25, i et marginalt minus på 0,1 pct., hvilket sendte indekset ned i 1138,93. Det var eneste minus for eliteindekset set over hele ugen.

I mandagens danske aktiehandel vil der komme fokus på Bavarian Nordic, da biotekselskabet fra morgenstunden har afleveret regnskab for 2017. Det viste pæn fremgang på både omsætningen og driftsresultatet (EBIT), men for 2018 ventes der omvendt tilbagegang.

Sidste år fik Bavarian Nordic ellers en væsentlig kontrakt fra den amerikanske regering på frysetørret koppevaccine, men en stor bid af indtjeningen kommer først senere end i 2018.

»Vaccinen vedbliver at være en vigtig kilde til indtjening for os, men den fulde værdi af kontrakten vil vi først kunne realisere, når leverancerne starter, hvilket vil ske, når vores planlagte fyldelinje er opført og valideret, forventeligt i 2021.«

»I mellemtiden vil vi fortsætte med at investere væsentligt i vores pipeline med henblik på at sikre fremskridt i vores prioriterede projekter, såsom CV301 og vores RSV vaccine«, siger administrerende direktør Paul Chaplin.

Fredag lukkede Bavarian-aktien 2,4 pct. lavere i 248,7 kr.

Interesse kan der også komme omkring Parken, som ligeledes offentliggør sine resultater for det forgangne år. I fredags lukkede aktien 0,3 pct. lavere i 69 kr.

Endelig kan investorernes blik også blive vendt mod Royal Unibrew, som sent fredag fik løftet kursmålet af Handelsbanken til 400 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen fortsat er hold. Det fremgår af Bloomberg News. Bryggeriaktien sluttede fredag 0,1 pct. højere i 397 kr.