Aktier: Pandora, Vestas og Nets i fokus i positivt marked

Pandora og Vestas har startet ugen stærkt og bidrager til et pænt løft i C20 Cap-indekset ved 11.15-tiden på 0,7 pct. til 1154,06, mens fokus blandt sidepapirerne samler sig om Nets, som stiger kraftigt efter at have bekræftet, at det har modtaget henvendelser fra potentielle købere af selskabet.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Også i resten af Europa er stemningen positiv fra ugens begyndelse, og de ledende indeks i London, Frankfurt og Paris stiger mellem 0,5 pct. og 1,1 pct., mens futures på de amerikanske børser indikerer stigninger på i omegnen af 0,3-0,4 pct. i eftermiddag.

»Vi har generelt nogle pæne markeder rundt om i Europa efter nogle lidt svære dage i sidste uge. Det bliver formentligt lidt stille sidst på dagen, da de kun har en halv åbningsdag i USA og helt holder lukket tirsdag på grund af uafhængighedsdagen. Herhjemme er det Nets, der er det store samtaleemne i dag,« siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Nets bekræftede lørdag skriverier på Bloomberg News om, at selskabet har modtaget henvendelser fra potentielle købere, efter at nyhedsbureauet specifikt havde nævnt kapitalfonden Hellman & Friedman som den interesserede part.

»Nets kan bekræfte, at det har modtaget en henvendelse og overvejer sine muligheder. Men det er på et meget tidligt stadie, og der er ingen sikkerhed for det potentielle udfald,« skrev Nets efterfølgende i en meddelelse.

Interessen kommer, mindre end et år efter at kapitalfondene Advent og Bain børsnoterede Nets til kurs 150 kr. I mandagens handel er Nets' aktie skudt i vejret med 11,2 pct. til 144 kr.

I C20 topper Pandora med en stigning på 3,5 pct. til 628,50 kr.

»Pandora stiger pænt efter udtalelser fra selskabets administrerende direktør, Anders Colding Friis, til Bloomberg News om, at nye produkter, som selskabet har introduceret på det amerikanske marked, er blevet vel modtaget,« siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Vestas er også blandt investorernes foretrukne. Selskabet sluttede fredag første halvår af med annonceringen af ikke mindre end otte ordrer, herunder kom to efter børslukketid - to amerikanske ordrer på henholdsvis 302 og 200 megawatt.

Den imponerende ordrestrøm har fået Sydbank til at hæve bankens forventninger til selskabets ordreindgang i år til 9500 megawatt.

»Vestas har i andet kvartal offentliggjort 19 ordrer med en samlet kapacitet på 1956 MW. Ordrerne er fordelt på ti forskellige markeder. Efter en svag ordreindgang meget langt hen i kvartalet offentliggjorde Vestas hele otte ordrer med en samlet kapacitet på 1143 MW på kvartalets sidste dag,« skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar til ordreflowet.

Med de ordrer, der er annonceret, skal der lægges uannoncerede ordre oveni, som Sydbank venter vil være på 600 MW, vil april til juni vise en samlet ordreindgang på omkring 2500 MW.

Der er ved at være styr på systemerne igen i A.P. Møller-Mærsk, som nu kan tage fat på den ophobede arbejdsmængde efter hackerangrebet sidste uge. Mærsks B-aktie stiger mandag 1,2 pct. til 13.240 kr., også understøttet af en styrkelse af dollar og en stigning i oliepriserne.

Endelig indgår ISS fremover i analyseuniverset hos franske Kepler Cheuvreux, der siger "køb" til aktien og sætter kursmålet på 300 kr. Service- og rengøringskoncernen stiger 0,9 pct. til 258,10 kr.