Aktier: Pandora ventes i fokus i fladt marked

Pandora kan få en hovedrolle på det danske aktiemarked onsdag, hvor udviklingen i Asien umiddelbart peger i retning af en neutral åbning.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Moses Robinson

Den amerikanske smykkeforhandler Signet kommer med salgstal for julesalget klokken 13, hvor analytikere vil dykke ned i tallene for at få indikationer på Pandoras eget salg.

Desuden har Pandora selv varslet, at det inden mandag i næste uge kommer med en salgsopdatering for fjerde kvartal.

Tirsdag steg Pandora med 0,9 pct. til 680,80 kr. i et svagt positivt marked, hvor C25-indekset kravlede 0,1 pct. højere til niveau 1175,94. Siden nytår er indekset steget samtlige børsdage med sammenlagt 2,6 pct.

»Vi har fået en rigtig god start på året, og det tror vi sådan set fortsætter i et stykke tid endnu. I dag regner vi dog med, at markedet vil udvikle sig fladt,« siger aktiechef i ABG Sundal Collier Tue Østergaard til Ritzau Finans.

Ud over Pandora venter han fokus på TDC, der ifølge Finans er i færd med at udrulle et helt nyt, lynhurtigt mobilnet, der åbner for hastigheder på helt op til 600 megabit over hele landet.

Desuden fortsætter konsolideringen i sektoren.

Svenske Tele2 og kabelselskabet Com Hem har onsdag morgen annonceret en fusion. Ingen af selskaberne er blandt TDC's konkurrenter, men Com Hem har tidligere været omtalt som et muligt opkøbsmål for TDC.

»Det, at det nu falder væk, anser vi egentlig for positivt,« siger Tue Østergaard.

TDC lukkede tirsdag i det højeste niveau siden juli efter en stigning på 0,4 pct. til 39,26 kr.

AMBU FÅR GODKENDT PRODUKT

Blandt sidepapirerne kan Ambu få opmærksomhed, efter at selskabet har fået godkendt sit engangskoloskop til salg i USA af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det oplyste selskabet kort inden børslukketid tirsdag.

Produktet, som Ambu overtog i forbindelse med købet af Invendo Medical i oktober for 1,7 mia. kr., kommer ifølge Ambu tidligere end ventet.

»Produktet var hele årsagen til Ambus opkøb, så det er nøglegodkendelse. Men det er ikke en meget svær godkendelse at få, så alle har også ventet, at den kom,« siger analytiker i ABG Sundal Collier Morten Larsen.

Han peger på, at der generelt er store forventninger til Ambus visualiseringsprodukter fremadrettet.

Produktporteføljen tæller i forvejen det storsælgende engangsskop Ascope, der bruges af bedøvelseslæger til at orientere sig i luftvejene. Det nye produkt bruges i forbindelse med kikkertundersøgelser i tarmen.

»Det er nogle helt andre læger, Ambu skal have i tale, så det er et helt andet marked, og det vil tage tid. Jeg er meget optimistisk på den lange bane i forhold til at gøre visualiseringsmarkedet til et marked for engangsprodukter, men i forhold til dette produkt skal vi nok have relativt forsigtige kortsigtede forventninger,« vurderer Morten Larsen.

Ambu-aktien steg tirsdag 1,8 pct. til 120,72 kr.

Der kommer onsdag trafiktal fra SAS, der lukkede 0,6 pct. højere i 17,38 kr. Desuden præsenterer Genmab på en investorkonference arrangeret af den amerikanske storbank J.P. Morgan Chase. Tirsdag steg Genmab 0,1 pct. til 1152,50 kr.