Aktier: Pandora ventes at glimte i generelt rødt marked

Selv om det peger mod en lettere negativ indledning for det danske aktiemarked tirsdag morgen, kan regnskaber fra blandt andre Pandora og Coloplast være med til at løfte stemningen i løbet af dagen.

Men selv om investorerne skulle vælge at reagere positivt på de to regnskaber, er det tvivlsomt, om det kan være nok til at ændre på den røde åbning, der ventes fra morgenstunden.

Baggrunden for den forventning skal findes i de amerikanske aktiemarkeder, der ganske vist steg en anelse mandag, men som tirsdag morgen peger ned målt på de såkaldte aktiefutures. Samtidig er der en forholdsvis negativ stemning på de asiatiske aktiemarkeder, hvis der ses bort fra Kina, hvor centralbanken har foretaget en de facto devaluering af den kinesiske yuan.

Dermed er der lagt op til en modsat retning for det ledende C20 Cap-indeks, der mandag lukkede 0,4 pct. højere i 1031,88.

Blandt de danske eliteaktier vil smykkekoncernen Pandora, der lukkede 0,7 pct. lavere i 778 kr., være i fokus med regnskabet for andet kvartal, som er præsenteret før børsåbning.

Selskabet har leveret solidt i perioden og venter for helåret nu en omsætning på mere end 16 mia. kr. mod tidligere mere end 15 mia. kr. Forventningerne til EBITDA-marginen fastholdes derimod på 37 pct. i 2015.

Også Coloplast, der lukkede 1,2 pct. højere i 484,60 kr., vil få opmærksom, når selskabet ved middagstid præsenterer tal for tredje kvartal. Medicokoncernen skal forsøge at genvinde tilliden hos investorerne efter den overraskende nedjustering i juni.

Efter dansk børslukketid kommer Genmab, der endte 2,6 pct. højere i 642 kr., med regnskab for andet kvartal. Som vanligt vil det ikke være selve regnskabstallene, der tiltrækker sig fokus, men derimod meldingerne på den efterfølgende telekonference.

TDC, der lukkede 7,2 pct. lavere i 44,80 kr., har fået børstæsk de seneste to handelsdage, da udsigterne for 2016 synes mudrede oven på regnskabet for andet kvartal. Flere analytikere tvivler på, hvorvidt telekoncernen kan opretholde det nuværende udbytteniveau. Desuden har finanshuset Barclays sænket anbefalingen af aktien til ”undervægt” fra ”ligevægt”.

Uden for det danske eliteindeks kan Lundbeck, der steg 3,1 pct. til 164,90 kr., glæde sig over, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har accepteret en supplerende registreringsansøgning omkring midlet Brintellix. Formålet er at tilføje kliniske data omkring effekten af aspekter af kognitiv funktionsevne hos voksne med svær depression til produktmærkningen på midlet.

Også blandt sidepapirerne er der regnskaber tirsdag, hvor Solar har præsenteret sit før børsåbning. Selskabet, der mandag endte 0,9 pct. højere i 383 kr., opjusterer forventningerne til 2015 og venter nu en omsætning omkring 10,5-10,8 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITA) ventes at lande på omkring 240-290 mio. kr.

Tidligere ventede Solar en omsætning omkring 10-10,3 mia. kr. og et driftsresultatet (EBITA) omkring 200-250 mio. kr.

Senere på tirsdagen kommer KBHL og Nordjyske Bank med regnskaber. De to selskaber lukkede mandag henholdsvis 1 pct. højere i 3881 kr. og 1,2 pct. lavere i 122 kr.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk