Aktier: Pandora udbygger føringen efter kinesisk aftale

De danske eliteaktier har efter en negativ åbning bevæget sig i et lille plus. Pandora-aktien pryder toppen, efter at smykkeproducenten har indgået et samarbejde med det kinesiske internethandelsselskab Alibaba.

Foto: Morten Germund

Pandora-aktien stiger med 3,5 pct. til 823,00 kr., mens eliteindekset C20 Cap stiger med 0,2 pct. til 1008,60. Det sker, mens der generelt er en lettere negativ stemning på de øvrige europæiske markeder.

Pandoras aftale med Alibaba betyder, at kinesere for første gang vil kunne købe blandt andet charm-armbånd og ringe fra Pandora online. Det skal ske på handelsplatformen Tmall.com, fortæller selskabet.

- Lanceringen af Pandora på Tmall.com er endnu et vigtigt skridt i forhold til etableringen af Pandoras brand hos den kinesiske forbruger. Tmall.com er førende inden for kinesisk internethandel og er den rigtige samarbejdspartner, siger Kenneth Madsen, direktør for Pandora i Asien, i en pressemeddelelse.

I bunden har William Demant indtaget sidstepladsen med et fald på 1,3 pct. til 134,10 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

FORTSAT PRES PÅ NOVO-AKTIEN

Der er også fortsat fokus på Novo Nordisk oven på den seneste tids langstrakte nedtur, der blev udløst, da ledelsen i forbindelse med halvårsregnskabet i august varslede prispres i USA i 2017. Norske DNB har nemlig skåret Novos kursmål til 360 kr. fra 400 kr. Anbefalingen er dog stadig "køb".

Novo-aktien ligger i bundregionen af C20-indekset og falder med 0,8 pct. til 266,70 kr.

Blandt den nederste fjerdedel af eliteaktierne ligger også Vestas. Vindmølleproducentens topchef, Anders Runevad, siger til Berlingske Business, at selskabet gerne vil opkøbe mindre selskaber, men at det ikke ser værdi i at overtage en vindmøllekonkurrent, sådan som Siemens for nylig gjorde.

Det sker, efter at den amerikanske industrikæmpe General Electric tirsdag købte den midtjyske producent af vindmøllevinger, LM Wind Power, for 11,2 mia. kr.

Onsdag falder vindmølleaktien 0,6 pct. til 526,50 kr.

TRYG-ANBEFALINGER SÆNKET

I kølvandet på tirsdagens regnskab har Tryg været til eftersyn hos flere finanshuse, og det resulterer i finpudsning af kursmål og anbefalinger.

Både Danske Bank og Nykredit skærer deres anbefaling af aktien i forsikringsselskabet til "hold" fra tidligere "køb" efter kvartalsregnskabet, der ellers viste et bedre overskud efter skat end ventet ifølge Ritzau Estimates.

Men overraskelsen stammer ifølge chefanalytiker i Nykredit Ricky Steen Rasmussen især fra det volatile investeringsresultat. Han hæfter sig også ved de stigende udgifter til skader.

- Selv om Tryg har gennemført præmieforhøjelser for at imødegå den underliggende skadesinflation, går der tid, før dette slår igennem, og derfor kan udviklingen fortsætte ind i 2017, før vi ser en vending, som vil gøre os mere positive på den underliggende trend, skriver Ricky Steen Rasmussen.

Jyske Bank sænker også sin anbefaling af Tryg-aktien - til "køb" fra "stærkt køb".

Aktien i Tryg falder 1,0 pct. til 136,30 kr.