Aktier: Pandora trukket ned af fortsat usikkerhed

Pandora-aktien lukkede en træls uge som bundprop i et C20 Cap-indeks, der faldt 0,02 pct. til et niveau på 1147,72.

Foto: Liselotte Sabroe

Rundt om i Europa var onsdagens aktiemarked præget af udtalelser fra både Den Europæiske Centralbank og Federal Reserve i USA.

- Det er i høj grad i centralbankernes tegn de bevægelser, vi ser i øjeblikket. Både Peter Praet og Vitor Constancio (der begge sidder i ECB's bestyrelse, red.) har været ude med udtalelser omkring både niveauet, omfanget og timingen af den afvikling af ECB's kvantitative lempelser, som markedet forventer, og Mario Draghi har talt onsdag eftermiddag, siger Formueplejes aktiestrateg, Otto Friedrichsen.

På den anden side af Atlanten offentliggøres referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserves pengepolitiske komité, som kan blive retningsgivende i aften.

På selskabsfronten rundede Pandora ugen af et med et dyk på 3,69 pct. til 627 kr., trukket ned af et sænket kursmål fra finanshuset Kepler Cheuvreux, der blev barberet ned til 1000 kr. fra 1200 kr., samt et varsel fra Carnegies analytiker Lars Topholm, der ifølge Bloomberg News er forsigtig med Pandora-aktier og ser mulighed for en nedtur til omkring 500 kr. per aktie.

- Vi står i en situation med Pandora, hvor der dels er nogle analyser fra før regnskabet for første kvartal, dels salget i den amerikanske forretning og dels nogle amerikanske hedgefondes positioner, som stadigvæk giver en vis grad af usikkerhed. Det er med til at fastholde Pandora i den her situation, siger Otto Friedrichsen.

Dong Energy kom også i vælten efter nyheden om, at selskabets olie- og gasforretning sælges til kemivirksomheden Ineos for en sum på op til 8,7 mia. kr. Flere analytikere pointerede, at prisen lå i den lave ende af forventningerne, mens investorerne kvitterede med et plus på 0,35 pct. til 282,8 kr.

Genmab-aktien endte dagen med et plus på 0,36 pct. til 1387 kr. efter salgstal for Darzalex i USA, som ikke helt levede op til forventningerne.

Darzalex solgte for 71,09 mio. dollar i april, hvilket er et fald på 7,9 pct. i forhold til salget i marts ifølge data fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

William Demant Holding tog et hop på 3,47 pct. til 170 kr. og endte klart forrest i C20 Cap-indekset efter en løftet anbefaling fra Nordea. Banken løftede anbefalingen til "køb" fra "hold" og skruede kursmålet op til 184 kr. fra 148 kr.

Mærsks B-aktie endte dagen med et plus på 1,22 pct. i 12.480 kr. Maersk Drilling forlængede en kontrakt for boreskibet Maersk Viking hos Exxonmobil til en værdi af 22,5 mio. dollar eller godt 150 mio. kr.

Uden for C20 Cap fulgte Topdanmark onsdagens stærke regnskab og opjustering op med en hævet anbefaling fra den svenske bank SEB. Det bidrog til at løfte aktien 1,48 pct. til 198,9 kr.

Onsdag bød på regnskaber fra Jeudan, UIE, Arkil Holding og Intermail.

Investorerne i Jeudan kvitterede for regnskabet med en stigning på 0,29 pct. til 687 kr., mens Arkil Holdings regnskab blev modtaget med et lille plus på 0,2 pct. til 1003 kr.

Intermails aktionærer sendte aktien 8 pct. ned til 9,2 kr. efter regnskabet for første halvår af 2016/2017, der bød på en nedjustering af helårsforventningerne.

/ritzau/FINANS