Aktier: Pandora trækker det danske eliteindeks i rødt

Smykkeselskabet Pandora er bundprop mandag middag, hvor aktien er med til at trække det samlede danske eliteindeks mod negative takter.

Foto: Liselotte Sabroe

C20 Cap-indekset ligger omkring klokken 11.30 til et beskedent fald på knap 0,1 pct. til indeks 1027,52, mens de øvrige europæiske aktiemarkeder er iklædt grønne farver. Fredag lukkede det danske indeks med en lille stigning.

Pandora dykker 4,5 pct. til 856 kr. i middagens handel og ifølge flere markedsdeltagere, som Ritzau Finans har talt med, men som ikke ønsker at stå frem med navn, kan kursfaldet skyldes, at Carnegie har sendt en analyse rundt til sine kunder.

Analysen skulle efter sigende tage udgangspunkt i en rundspørge blandt en lang række Pandora-forhandlere, der har svaret på, hvordan smykkesalget går, og her er Carnegies vurdering, at væksten ikke kører i helt så højt et gear, som man tidligere havde antaget.

VESTAS PÅVIRKES AF RYGTER

Vestas nærmer sig også bunden i eliteindekset med et lille fald på 0,4 pct. til 456,10 kr. Mandag har Ericsson sagt farvel til topchefen, og det kan smitte af på den danske vindmølleproducent, da topchef Anders Runevad tidligere har været rygtet som en af kandidaterne til chefstolen i den svenske netværkskoncern.

Det er endnu kun ren spekulation, men det kan alligevel give Vestas-aktionærerne nervøse trækninger, hvis rygterne blusser op igen, vurderer Jacob Pedersen, Vestas-analytiker i Sydbank.

- Det vil være negativt for Vestas og Vestas-aktien, hvis Anders Runevad forlader selskabet. Han har personificeret den "turnaround", som selskabet har været igennem, hvor man har forbedret pengestrømme, indtjening og ordreindgang over de seneste år, siger han til Ritzau Finans.

DSV FÅR KONKURRENTNYT

I løbet af dagen bliver der ikke præsenteret regnskab fra et eneste dansk selskab. Det gør der til gengæld fra flere udenlandske, hvoraf enkelte kan have interesse for nogle af de danske firmaer - det kunne eksempelvis være tilfældet for DSV, hvor TNT Express fremlægger regnskab for andet kvartal.

Samtidig mener mediet Finans at vide, at omkring seks måneder efter, at DSV foretog selskabets største opkøb nogensinde, gør transportfirmaet klar til det næste.

DSV overtog amerikanske UTI Worldwide for 9 mia. kr. for omkring et halvt år siden, og selskabets topledelse gør nu klar til at se på nye muligheder allerede fra omkring nytår.

DSV-aktien stiger mandag middag 0,8 pct. til 289,10 kr.

DNB SER PÅ C20-SELSKABER

GN Store Nord ligger øverst i det danske C20-indeks ved middagstid, hvor aktien tager et pænt hop på 4 pct. til 122,70 kr.

Selskabet har fået løftet anbefalingen af det norske finanshus DNB til "køb" fra tidligere "sælg", ligesom kursmålet er hævet til 145 kr. fra 125 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Samme finanshus er til gengæld blevet mere afmålt over for C20-kollegaen Lundbecks aktie. Anbefalingen er sænket til "hold" fra "køb", selv om kursmålet er skruet op til 290 kr. fra 270 kr. ifølge Bloomberg News.

Aktien i Lundbeck er blandt de eliteaktier, der er løbet stærkest i år, med en samlet kursstigning på 14,9 pct. siden årsskiftet.

Lundbeck-aktien falder 0,3 pct. til 269,60 kr.

NOVO PRÆSENTERER DATA

Novo Nordisk vil i løbet af mandagen præsentere data på en konference om blødersygdomme i Florida.

Området udgør dog en meget lille del af den samlede omsætning hos medicinalgiganten, hvis primære indtægtskilde er diabetesmidler.

Novo-aktien løftes med 0,3 pct. til 376,10 kr.

Det britiske finanshus Barclays vurderer i et notat, at ISS tilbyder investorerne den mest attraktive investeringscase blandt europæiske outsourcingselskaber, skriver Bloomberg News. ISS-aktien får af Barclays gentaget anbefalingen "overvægt" og kursmålet på 280 kr. med på vejen.

ISS-aktien stiger 0,7 pct. til 257,70 kr.

NYE ANBEFALINGER AF G4S

Blandt sidepapirerne har G4S fået sænket anbefalingen af samme britiske storbank til "undervægt" fra tidligere "ligevægt". Derudover er kursmålet sænket til 14,24 kr. fra 18,81 kr.

Desuden har den canadiske storbank Royal Bank of Canada hævet anbefalingen af G4S til "sector perform" fra tidligere "underperform", mens kursmålet er uændret 15,13 kr. ifølge Bloomberg News.

G4S-aktien går 0,4 pct. frem til 16,47 kr.

Selv om Ryanair ikke er direkte konkurrent til SAS, kan det være interessant at notere sig, at lavprisflyselskabet har leveret et skuffende regnskab og samtidig meddeler, at det ser lavere rejselyst oven på brexit.

SAS-aktien stiger 1,6 pct. til 13,10 kr.