Aktier: Pandora topppede på positiv dag for C20

Med Danske Bank, Pandora og Mærsk-aktierne som nogle af de store trækheste fik det danske aktiemarked onsdag revanche efter tre handelsdage med fald. Fremgang var der også på de øvrige børser i Europa, hvor stigningerne var bredt funderet, men hvor særligt banksektoren trak op.

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

- Vi ligger pænt til i Danmark og følger nogenlunde billedet i resten af Europa. Vi har nogle aktier, som kommer lidt igen efter nogle dage med negative bevægelser. Det gælder blandt andet Novo Nordisk og Mærsk, og bankerne klarer sig også godt - både herhjemme og ud i Europa, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

BANKER TRAK OP

Herhjemme endte C20 Cap-indekset 1,0 pct. højere i 1021,26 efter fremgang i 16 af indeksets 20 aktier. Pandora var med en stigning på 2,2 pct. til 817 kr. dagens højdespringer, uden at der var nyt fremme om selskabet.

Bankaktierne lå også lunt i svinget, og Danske Bank sluttede dagen med en fremgang på 2,0 pct. til 191,60 kr., mens indeksets to andre bankaktier, Nordea og Jyske Bank, steg henholdsvis 0,7 og 1,0 pct. til 64,55 og 309,60 kr.

På det seneste har sektoren ellers været presset af bekymring blandt andet for kapitalsituationen hos Deutsche Bank, men onsdag var der bedre stemning om den tyske storbank og sektoren generelt.

- Bankens direktør kommenterede til den tyske avis Bild, at der er ikke er behov for en kapitaludvidelse i øjeblikket, og at man ikke har bedt den tyske regering om hjælp. Det giver et comeback til aktien og lidt lettelse til hele sektoren over, at det måske ikke er så slemt som først antaget, siger Martin Munk.

REVANCHE TIL MÆRSK

Sværvægteren Novo Nordisk fik med en stigning på 0,5 pct. til 290 kr. endvidere stoppet nedturen over de foregående seks handelsdage, mens Mærsk B, som ligeledes har haft nogle dage med fald, revancherede sig 0,9 pct. til 9620 kr.

- Mærsk er faldet en del efter sidste uges strategiopdatering, som måske ikke var så opsigtsvækkende, som man havde kunnet håbe på. Jeg ser det som et comeback efter et par grimme dage med kursfald, og så nyder den selvfølgelig godt af, at markedsstemningen er positiv generelt set, siger Martin Munk.

LUNDBECK-NEDTUR FORTSÆTTER

Blandt de få faldende aktier i C20 fortsatte Lundbeck den nedtur, som blev igangsat fredag med annonceringen af et fejlslagent fase 3-studie med alzheimersmidlet Idalopirdin. Onsdag faldt aktien yderligere 1,5 pct. til 224,80, og siden torsdag er aktien dermed faldet 17 pct.

Blandt de mindre papirer var der positiv opmærksomhed om aktien i Parken Sport & Entertainment, der steg 1,3 pct. til 78,50 kr., efter at selskabets fodboldklub, FC København, tirsdag aften vandt 4-0 over belgiske Club Brugge i den lukrative Champions League-turnering og dermed kom et skridt nærmere videre avancement.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk