Aktier: Pandora topper glansløst marked

Det danske aktiemarked ligger mandag en anelse underdrejet efter Donald Trumps indtrædelsestale fredag. Blandt aktierne er der pæn fremgang til Pandora, der er blandt en af fem C20-aktier i plus.

Arkivfoto. Det danske aktiemarked ligger mandag en anelse underdrejet efter Donald Trumps indtrædelsestale fredag. Blandt aktierne er der pæn fremgang til Pandora, der er blandt en af fem C20-aktier i plus. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Investeringsbanken Carnegie har ifølge Ritzau Finans' oplysninger lavet en analyse, der peger i retning af en positiv udvikling for smykkeselskabet.

Carnegie laver sådanne undersøgelser hvert kvartal, og de bygger på en rundspørge blandt forhandlere af Pandora-smykker.

Samtidig har banken ifølge Bloomberg hævet kursmålet for aktien til 1300 kr. fra 1200 kr. og gentaget sin købsanbefaling. På aktiemarkedet stiger Pandora-aktien 2,4 pct. til 894,50 kr.

Det generelle marked falder marginalt mandag middag, hvor investorerne skal fordøje fredagens tale fra Donald Trump.

På aktiemarkedet bliver der bidt mærke i, at han havde en protektionistisk tilgang og gentog budskabet "America First". C20 Cap-indekset dykker 0,3 pct. til 1033,34 med fald i 15 af 20 aktier.

- Markedet lader til at være en smule nervøst efter talen, uden at det dog er noget voldsomt. Men Trump havde flere bombastiske udmeldinger, som investorerne ikke bryder sig om. Men vi mangler dog stadig at se noget mere konkret fra ham, siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank.

VESTAS UNDER PRES

Et af de områder, som USA's præsident dog har berørt, er energipolitik, hvor han fremhævede olie- og kulindustrien i USA, hvilket potentielt kan påvirke de vedvarende energikilder som vindmøller. Vestas-aktien falder 1,8 pct. til 467,60 kr.

- Han har igen talt varmt for fossile brændstoffer, men det lægger efter vores vurdering ikke op til i første omgang at ramme Vestas og PTC-ordningen, siger Martin Munk med henvisning til skatteordningen, som gennem mange år har været en stor årsag til Vestas' succes i USA.

I en anden sektor - og uden Trump til at påvirke indtjening og aktiekurs - er der fokus på TDC, som har lavet en mindre opjustering af forventningerne.

TDC venter nu frie pengestrømme på 2100 mio. kr. for 2016, hvilket er 400 mio. kr. højere end tidligere. Aktien falder 1,1 pct. til 38,03 kr., efter at aktien fredag steg 4 pct. oven på en historie om, at Telia

overvejer at købe TDC.

TRYG SÆNKET

Der er pres på aktien i Tryg, som dykker 4,3 pct. til 126,30 kr. Danske Bank har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold" efter forsikringsselskabets regnskab for 2016 i fredags.

Danske Bank peger på, at Trygs indtjening i år vil blive ramt af færre afløbsgevinster, der er penge, som forsikringskoncernen tidligere reserveret til skader, men som alligevel ikke skal bruges.

A.P. Møller-Mærsk har fået hævet sit kursmål af Morgan Stanley til 10.800 kr. fra 10.000 kr. Anbefalingen er uændret "ligevægt", og aktien falder mandag 0,2 pct. til 11.550 kr.

G4S har fået løftet anbefalingen af det amerikanske børshus Stifel til "hold" fra "sælg". Stifels kursmål er løftet til 21,56 kr. fra 17,12 kr. G4S-aktien stiger 2,7 pct. til 21,65 kr.

Helt ude i krogene af fondsbørsen er der ild i aktien hos selskabet Victoria Properties, der stiger 133,3 pct. til 24,50 kr. og i år er oppe med 714 pct.

Det har fået selskabets bestyrelse på banen, hvor det i en meddelelse understreger, at det ikke har nogen aktivitet, og at egenkapitalen er på 0 kr.