Aktier: Pandora topper glansløst C20

De danske aktier danser rundt om udgangspunktet sidst på formiddagen tirsdag, hvor bevægelserne ligner dem, man også så mandag, meget.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen er lav, og udsvingene er begrænsede, mens investorerne kommer sig over regnskabssæsonen og det amerikanske præsidentvalg og nu i stedet kigger frem mod rentemøder i Den Europæiske Centralbank (ECB) og den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i de to kommende uger.

Mandag nåede de ellers positive takter i sidste øjeblik at blive vendt til et mindre fald for C20 Cap-indekset efter to gode dage torsdag og fredag, og tirsdag er indledende stigninger nu også vendt til et fald på 0,03 pct. til 966,06.

Helt i toppen af indekset skinner Pandora klarest uden større bagvedliggende nyheder. Prisen på sølv, der er den vigtigste råvare hos smykkeselskabet, falder dog en smule, hvilket er positivt. Aktien stiger med 1,8 pct. til 844 kr.

MÆRSK I RYGTEMØLLEN

Fokus er der også til A.P. Møller-Mærsk, der mandag blev rygtet på vej mod et opkøb af det tyske containerrederi Hamburg Süd gennem Maersk Line.

Og det vil være fornuftigt med opkøb i flagskibsdivisionen, hvis prisen er rigtig, lyder vurderingen fra Credit Suisse i en analyse tirsdag.

Samtidig kommenterer banken også rygterne om en mulig sammenlægning af Maersk Oils aktiviteter med Dong Energys energiaktiviteter, der skal skæres fra energiselskabet, som fremover kun vil fokusere på grøn energi.

Her vil en reel fusion frem for et opkøb være at foretrække, vurderer Credit Suisse.

- Vi venter, at markedet vil reagere positivt på en potentiel sammenlægning af Maersk Oils og Dong Energys aktiver i et separat joint venture, hvilket skaber en potentiel exitstrategi for Mærsk, skriver Credit Suisse i et notat.

Mærsks B-aktie stiger med 0,8 pct. til 9280 kr.

AVISRYGTER OM C20'ERE

Netop Dong Energy er også genstand for flere spekulationer i tirsdagens danske aviser.

Både Jyllands-Posten og Politiken skriver således, at Dong, SAS og Københavns Lufthavne er nogle af de statsejede selskaber, som den nye VLAK-regering overvejer at sælge ud af. Baggrunden er, at regeringen ikke ønsker at eje selskaber, som er i direkte konkurrence med private virksomheder.

Dong stiger med 1,2 pct. til 242,30 kr., mens SAS handles uændret i 11,20 kr., og Københavns Lufthavne falder 1,9 pct. til 5000 kr.

I Børsen finder man historien om, at det amerikanske finanshus Jefferies skulle have vurderet, at Genmab muligvis på sigt vil blive overtaget af partneren Janssen Pharmaceuticals på sigt. De to har sammen opnået stor succes med kræftmidlet Darzalex.

Genmab-aktien falder med 0,1 pct. til 1228 kr.

SÆNKEDE KURSMÅL

Såvel Vestas, Carlsberg som Royal Unibrew har fået skåret deres kursmål tirsdag.

Liberum Capital har således høvlet sit kursmål for Carlsberg-aktien ned til 645 kr. fra 713 kr., viser data fra Bloomberg News. Anbefalingen lyder dog fortsat på "køb". Carlsberg-aktien falder med 0,3 pct. til 590,50 kr.

HSBC har sænket sit kursmål for Vestas til 520 kr. fra 530 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "hold". Vindmølleaktien falder 0,8 pct. til 470,40 kr.

Og uden for C20-regi har bryggeriet Royal Unibrew fået skåret sit kursmål af svenske SEB til 340 kr. fra 380 kr. Anbefalingen er dog fortsat "køb".

Royal Unibrew falder 1,5 pct. til 275,40 kr. Torsdag i sidste uge faldt bryggeriaktien med 7,9 pct. efter præsentationen af sit regnskab for tredje kvartal. Siden rettede den sig en smule, men er stadig faldet med 7,2 pct. siden regnskabet.

/ritzau/FINANS