Aktier: Pandora topper C20 efter positiv analyse

Der er fart på Pandora-aktien tirsdag morgen, hvor selskabet er med til at trække det danske marked i et pænt plus fra åbningen.

ARKIVFOTO af Pandora på Strøget. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandora-aktien stiger med 4,1 pct. til 855 kr., mens C20 Cap-indekset ligger 0,9 pct. højere i 1021,29.

Ifølge Ritzau Finans' oplysninger skyldes fremgangen til Pandora, at den svenske investeringsbank Carnegie har udsendt en positiv analyse om smykkeselskabet, der tager udgangspunkt i en rundspørge blandt en lang række forhandlere af Pandora-smykker.

I toppen af indekset finder man også TDC, der tirsdag har oplyst, at det går ind på det norske marked for mobiltelefoni gennem datterselskabet Get. Det sker via en netværksaftale med Telia. TDC-aktien stiger 1,3 pct. til 38,50 kr.

Der er også fremgang til Genmab, som senere tirsdag vil kunne komme i fokus, når biotekselskabets amerikanske partner, Johnson & Johnson, kommer med regnskab for tredje kvartal.

Her kan der være ord om kræftmidlet Darzalex, som de to selskaber har et samarbejde omkring. Genmab-aktien stiger 1,2 pct.

DSV TIL BUNDS

Omvendt er det tilbagegang til DSV, der tager pladsen nederst i C20 efter et let skuffende regnskab fra konkurrenten Kuehne & Nagel.

Lave rater på søfragt var med til at presse indtjeningen hos den schweiziske rival, som i tredje kvartal måtte se overskuddet falde til 223 mio. schweizerfranc fra 230 mio. schweizerfranc i samme periode året før.

Tilbagegangen var en overraskelse for de aktieanalytikere, der følger selskabet, da de ifølge Bloomberg havde ventet en fremgang til 252 mio. schweizerfranc. DSV-aktien falder 0,2 pct. til 325,50 kr.

MÆRSK ATTER I VÆLTEN

Der er igen tirsdag opmærksomhed omkring Mærsk, der efter flere artikler om selskabets skrotning af skibe under kritisable forhold i Indien og Bangladesh nu har besluttet ikke længere at sælge udtjente skibe til andre aktører. Det skriver Politiken tirsdag. Mærsk-aktien stiger 0,5 pct. til 9740 kr.

I en anden sektor er der igen nyt om Carlsbergs forretning i Vietnam, hvor bryggeriet ifølge Børsens oplysninger i sidste uge var tæt på at lande en aftale om at øge sin ejerandel i det statsejede bryggeri Habeco.

Dele af historien var også fremme mandag. Tirsdag stiger Carlsberg-aktien 1,1 pct. til 619,50 kr.

For William Demant og GN Group er der tirsdag nyt fra selskabernes schweiziske storkonkurrent, Sonova, der holder investordag, hvor der blandt andet bliver fremvist nye produkter. Der er dog ikke umiddelbart sensationer på programmet.

WDH-aktien stiger 0,5 pct. til 134,10 kr., mens GN-aktien ligger 1,1 pct. højere i 144,10 kr. Senere i denne uge vil selskaberne være i fokus, når en stor messe løber af stablen i Tyskland.